snacu1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam wszystkich serdecznie.Postanowiłem założyć ten temat ponieważ od samego początku od kat mam laptopa seri MSI GT 72 Dominator Pro 6QE mam powaznyproblem z fps.Moje parametry to :i7 Skylne 2600hz16GB ddr 4 ssd 256 +1024gb hddGTX 980 M 4 gbW.10Na czym polega sam problem :OD samego początku mam bardzo mało fps w grach . Polega to na tym ze po uruchomianiu gry takiej jak cs go na przykład powinienem miec mniej wiecej 300 non stop a mam 70 do 150 i nigdy sie nie utrzymuja.TO samo jest w BATTLEFIELD czy BATTLEFRONT GTA V czy Assasin cread.Problem się ciągle powtarza sprawdzałem ustawienia zasilania na bateri oraz normalnie , regenerowałem watki cpu i sa odblokowane wpisywalme komendy , pobrałem najnowsze sterowniki przeinstalowywałem je wielokrotnie i nic nie pomaga.Czy ktoś z was miał taki problem ??Wie co morze być tego przyczyną??Na wielu forach piszą ze gtx 980 m ma coś zablokowane , z takim sprzętem fps w grach powinny być wieksze jak 30fps /s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mistereco22 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ludzie na forach płaczą, że posiadają SLI 980 mają mało klatek w grach i są niezadowoleni, więc co przy takich zestawach i problemach znaczy wykastrowana 980 M w laptopie. Taki sprzęt odpali gry ale na dużym kompromisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Porównaj z osiągami tu: http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-980M.126692.0.html http://www.notebookcheck.pl/Ranking-kart-graficznych-w-grach.31531.0.html Jak masz podobnie to jest ok. np w GTA V FHD Ultra powinieneś mieć ok 50fps. Ludzie na forach płaczą, że posiadają SLI 980 mają mało klatek w grach i są niezadowoleni, więc co przy takich zestawach i problemach znaczy wykastrowana 980 M w laptopie. Taki sprzęt odpali gry ale na dużym kompromisie. Co z tego wynika? Edytowane 7 Stycznia 2016 przez NostradamuSek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Warto mieć na uwadze temperatury, one odgrywają kluczową role w wydajności. Przy zbyt wysokiej temperaturze spada taktowanie, czyli zmniejsza sie wydajność. Oprócz tego laptopy mają sporo opcji oszczędzania energii, które mogą zmniejszać wydajność. Zazwyczaj ustawienie profilu wysoka wydajność w profilach zasilania (kliknij w ikonę baterii koło zegara) pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snacu1 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Ok dziekuje za pomoc ale prawda jest taka ze z ta karta powinienem mieć znacznie więcej fps nie wiem dla czego tak jest jak jest i nic nie moge z tym zrobić żeby to polepszyć. Czytalem w necie na ten teamt ludzie maja podobne problemy i nie chodzi tu o temperatura przy obciążeniu nie zwiększa sie wiecj jak na 70 StopniCwiec sam nie wiem mam specjalny program od msi który to pokazuje i sledzi prace karty.Wielu ludzi pisze ze jest jakieś zabezpieczanie w biose ale ja go niewidzie coś musi byc nie tak z napieciem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Sprawdziles czy masz ustawiony profil "wysoka wydajnosc" w opcjach zasilania tak jak ci doradzał @Kapi89? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...