wegosz Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Poszukuję laptopa w kwocie do 2000 zł (byłoby miło jakby mniej kosztował), który da radę obsłużyć Photoshopa CS6 ewentualnie wcześniejszą wersję. Raczej niezbyt zaawansowane projekty graficzne. Czy w takim przypadku brać w ogóle pod uwagę laptopa 12 lub 13 cali? Nigdy nie miałem laptopa, ale w tej chwili jest mi potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Odpuściłbym w tej cenie 13", raczej mniej wydajne od 15" które są najtańsze w danej specyfikacji.Lenovo z51-70 z i3-5005u i radeon R7 FHDNa grafikę nie patrz, nie jest ważna. Procesor i3ulv 5-tej generacji Broadwell, matryca FullHD matowa z większym obszarem roboczym, do PS'a przydatne. Aluminiowe wnętrze, dobre głośniki. Dell Inspiron 5558 z i5-5200u 8GB HD5500Dobre wykonanie, wyższa seria inspirona, porządny procesor i sporo ramu. Matryca jednak HD tylko, glare. Gwarancja z serwisem typu domowego od dell'a - na miejscu u Ciebie przez serwisanta. Z systemem: LINKLenovo Ideapad 100 z i5-5200u 8GB HD5500Podobna wersja jak wyżej, tańsza jeśli chcesz mocno zaoszczędzić, ale wykonanie budżetowe bardziej już, mniejsza ilość portów, 1 slot ram. Wersja z systemem w budżecie LINK Z 13" jeśli to głównie:Acer V3-371 i3-4005U/8GB/128 SSDLekki mobilny, procesor i3ulv tutaj, sporo ramu i szybki dysk SSD. 1,5kg wagi, praca na baterii na wifi wg testów do 6h. Matryca matowa HD. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegosz Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dzięki. Zapomniałem dodać, że w tym budżecie szukam lapka z systemem, ale zaraz rzucę okiem na Twoje propozycje. Jest może coś jeszcze w tej cenie wartego uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Podałem Ci tam też wersje z systemem. Z systemem jeszcze mniejszy wybór w sumie. Głównie bryluje budżetowe lenovo z kiepskim wykonaniem - seria B/G.Z 13" ostatecznie z systemem można polecić jeszcze: Asus R301LA z i3ulv + winZ matrycą matową ale HD, procesorem i3ulv Hasswell po OC z podbitym taktowaniem. Edytowane 7 Stycznia 2016 przez wmk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegosz Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 To jest budżet orientacyjny czy maksymalny? - Różnica pomiędzy rozdzielczościami 1920/1600/1366 i skalowaniem - Ranking procesorów i grafik w laptopach 2100 zł to max ile mogę wydać na sprzęt z systemem. Skupiam się tylko na 15'', bo jednak znacznie większy wybór. Matrycę wolałbym matową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 ASUS R556LJ i3-5005U/8GB/1TB/DVD/Win8 GF920Z procesorem i3ulv ale Broadwell, grafiką dedykowaną jako dodatek. Systemem operacyjnym. Dobrze spasowana obudowa, matryca matowa HD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...