bpjl Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Witajcie, Mam dysk Seagate ST1500LM003 z którego chciałbym odzyskać dane. Sprzęt wyciągnięty z obudowy Seagate FreeAgent GoFlex. Dysk podpięty prosto do portu SATA czasem jest wykrywany przez BIOS czasem nie. W obu przypadkach włączenie systemu trwa bardzo długo po czym system nie widzi dysku. Podłączając go przez USB następuje instalacja sprzętu jak poniżej: Ta druga pozycja w instalatorze sterowników kręci się bardzo długo po czym kończy się niepowodzeniem. W menadżerze urządzeń dysk figuruje tylko jako "Stacja dysków" i nic więcej. Pytanie brzmi: czy jest jakakolwiek szansa na odzysk danych w warunkach domowych czy z założenia dać sobie spokój? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Jak chcesz odzyskać dane w domowych warunkach to przedewszystkim sprzęt musi być widoczny i dostępny w systemie . Skoro dysk podłączony po SATA tak się zachowuje to prawdopodobnie zbliża się do końca . Jak z jego pracą - słychać jakieś trzaski , odłosy świadczące o próbie rozkręcenia talerzy itp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Talerze rozkręcają się bez żadnych dziwnych odgłosów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Wygląda to na uszkodzenie SA / głowic. Tylko specjalistyczne serwisy i przygotuj się na koszta.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpjl Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedź. To nie mój dysk, nie moje dane, nie moje koszta. Ja tylko zasięgam informacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...