KAX_ Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie mam problem z padem Speedlink XEOX. Mianowicie po przesiadce na W10 system nie wykrywa urządzenia częstując mnie błędem Nieznane urządzenie USB (KOD 43). Myślałem, że to wina sterowników od pada więc sobie dałem spokój ale sprawdziłem dziś na laptopowym W10 i śmiga bez problemu. Wydaje mi się, że jest to problem raczej ze sterownikami USB Intela pod W10 bo problem pojawia się na dwóch różnych komputerach i dwóch padach. Zarówno na płycie ASrock z chipsetem B85 jak i Z97 po przesiadce na W10 nie wykrywa go, wcześniej na siódemce było ok. Próbowałem odinstalowywać cały kontroler w menadżerze i instalować ponownie ale nic. Nowych sterów dedykowanych pod W10 na stronie intela nie widzę, starszych zainstalować nie idzie. Macie pomysł co z tym zrobić? Edytowane 10 Stycznia 2016 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 po przesiadce na W10 Jeśli rozumieć to jako uaktualnienie ze starszego OS, możesz spróbować czystej instalacji W10. Rozwiązywało to różne magiczne i niemagiczne problemy z W10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Na ASRock z B85 szła aktualizacja, a na ASRock z Z97 szedł czysty W10. Na obu ten sam problem, a na starym lapku poszła aktualizacja z 7 na 10 i działa bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...