stasiek1804 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Witam otóż kupiłem taki zestaw do komputera na allegro ale troszkę zniechęcił mnie procesor ale stwierdziłem że dobra kupuje a procesor kupie inny a ten sprzedam. Ale niestety już po zamówieniu przypomniałem sobie że nowy procek ma inne zapotrzebowanie energetyczne. I tu pojawia się pytanie. Czy jeśli zamiast tego procesora dam Intel Core I5 6400 to będę musiał zmienić zasilacz albo coś innego jeszcze? Przy okazji na ile sądzicie że wystarczy taki procek przy średnim użytkowaniu? Aktualny Procesor Intel Core i5-4460 BOX Płyta główna Gigabyte B85M-D3H-A Karta graficzna Gigabyte GTX 950 OC Pamięci RAM 2x 4GB Crucial 1600 MHz CL9 Dysk twardy Seagate Barracuda 1TB Fortron 460-60HCN 460W Obciążalność linii 12V: 408W Wentylator: 120 mm Sprawność: >84% Napęd Samsung SH-224FB Edytowane 10 Stycznia 2016 przez stasiek1804 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Nie wsadzisz tego proca. To inna podstawka. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiek1804 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Czy jeśli zamiast tego procesora dam Intel Core I5 6400 to będę musiał zmienić zasilacz albo coś innego jeszcze? No ogólnie to musiałbyś zmienić całą platformę (płytę, RAM...). Co Ci w tym procesorze przeszkadza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ale ten proc jest dobry. Walnij ssd i będzie śmigać. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zestaw nawet niezły , dołoż SSD i ew. mocniejszą kartę i będzie git . Zmieniać nie ma sensu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cel1200 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2016 nawet bez SSD zestaw jest super. nie napalaj się na skylake, szkoda kasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 Jak nie masz Skylake to przegrałeś życie! Tak na poważnie, to co chłopaki wyżej piszą... dokup SSD + mocniejsze GPU (Jeśli masz niedosyt FPS-ów pod tą 950-ką) i będzie dobrze. Ten procek co masz i tak "nudzi się". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
410N Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2016 Może nie wszyscy jeszcze zauważyli, ale mamy marzec, tak więc ... dobrze, że wznowiliście temat po 2 miesiącach. Autor z pewnością codziennie sprawdza ten wątek w nadziei, że ktoś w końcu satysfakcjonująco odpowie na jego pytanie. ;) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...