Skocz do zawartości
un_ix

krecenie ATI Rage Fury 128...

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: witam

mam karte graficzna ATI Rage Fury 128 z 32 mb pamieci. uzylem PowerStrip do podkrecenia jej. z 90 mhz czestotliwosci pamieci i procesora udalo mi sie wycisnac 108 mhz. przy 110 i 112 w 3dmarku 2001 komputer zwisal. czy posiada ktos craka do tego programu? w jaki inny sposob moge podniesc jej wydajnosc? jakiego softu moge jeszcze uzyc? prosze o pomoc. z gory, dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmodyfikuj plik pstrip.ini z katalogu z power stripem, znajdz taki podpunkt jak maxmhz czy jakos tak

:arrow: ... co mi da zmodyfikowanie tego pliku? wieksza mozliwosc podniesienia czestotliwosci? ja max. moge podniesc chyba do 120 mhz, ale juz przy 110 mhz 3dmark 2001 wzisa... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak krecenie wiele ci nie da , wiec dalbtym sobie spokoj na twoim miejscu

ja tez swojego czasu krecilem tnt vante , tnt m64 i w sumie nie jest to oplacalne , co innego krecic pozadna grafike to wtedy widac efekty

no jak wykrecisz z 15 na 20 fps to i tak bedzie kiszka i tak :-)

szkoda martretowac karte, sprzedaj na allegro i doloz sianka i kup cos nowego SERIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak krecenie wiele ci nie da , wiec dalbtym sobie spokoj na twoim miejscu

ja tez swojego czasu krecilem tnt vante , tnt m64 i w sumie nie jest to oplacalne , co innego krecic pozadna grafike to wtedy widac efekty

no  jak wykrecisz z 15 na 20 fps to i tak bedzie kiszka i tak :-)

szkoda martretowac karte,  sprzedaj na allegro i doloz sianka i kup cos nowego SERIO

:arrow: ... kupilbym nowa, tylko narazie brakuje na to srodkow. a co do krecenia to zawsze kilka klatek mozna miec za friko - praktycznie. ale to i tak nie to samo co krecenie porzadnej grafy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...