ma1y Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Hej, Mam tak słabo rozłożone kable i brak możliwości ich dodatkowego rozłożenia że szukam rozwiązań. Transmitery sieciowe się sprawdzają? Miałem na testy jakiegoś TPLINKA 500mb i z 120mb UPC miałes stabilne 35mb. Ale stabilne a nie mało fajne WiFi. Patrzę na coś takiego. http://www.oleole.pl/powerline-transmitery-sieciowe/zyxel-pla5256-eu0201f-twin-pack.bhtml Warto ogólnie? Z góry dzięki. P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kchteam Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wszystko zależy od tego, w jakim miejscu chcesz wzmocnić sygnał. Bo jeżeli w miejscu, w którym umieścisz repeater masz np. 1-2 kreski, to będzie bardzo kiepsko. Net Ci będzie śmigał, ale będzie rwał i pingi będą bardzo wysokie. Im bliżej źródła, tym lepiej. Możesz jeszcze zastanowić się nad wymianą na lepszy router z mocniejszymi antenami, chyba że już taki masz. Na Twoim miejscu spróbował bym kupić coś tańszego (tp-link minimum), zobaczyłbym jak to działa i wtedy ewentualnie inwestował w droższy sprzęt. Bardzo fajnym rozwiązaniem z dużym zasięgiem są systemy ubiquiti (Acces pointy). [Przemek] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Mowa o transmiterach sieciowych, a nie repeaterach. Moim zdaniem lepsze to niż WiFi. Jedynie skrętka da Tobie większe pole manewru co do przepustowości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kchteam Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Mój błąd, z góry założyłem, że mowa o repeaterach. Faktycznie siecowy po "prądzie" daje wymierny efekt i jest dużo lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...