gienekpazich Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Witam Posiadam Huawei Honor Holly, ostatnio dokupiłem sobie power bank ACCURA Power Bank 7800mAh 5V 2.1A.Power bank posada dwa wyjścia 5V/1A i drugie 5V/2,1A, na ładowarce smartfona jest napisane 5V/1A.Moje pytanie brzmi czy mogę ładować telefon z portu 5V/2,1A nie uszkadzając telefonu? I jakie są ewentualne skutki uboczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Skutki uboczne to skrócenie żywotności i nagrzewanie się baterii w czasie jej ładowania. Przy pierwszej próbie trzeba monitorować temperaturę baterii w telefonie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienekpazich Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Wychodzi na to że gra nie warta świeczki. Ten telefon już i tak dostatecznie się grzeje.Dziękuję za szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Skutki uboczne to skrócenie żywotności i nagrzewanie się baterii w czasie jej ładowania. Nie prawda. 1A i 2,1A na ładowarce oznacza dopuszczalną obciążalność na danym wyjściu. Jeśli telefon zadowala się ładowaniem 1A, nie pociągnie więcej z gniazda 2.1A. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Elektronika w smartfonie zadba o to by parametry ładowania były prawidłowe i bezpieczne. Po czasie ładowania poznasz czy telefon na tym skorzysta. Nic mu nie grozi. Taptaptap Mlais M52 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienekpazich Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Skoro jednak sprawa tak wygląda, spróbuję. Dzięki za pomoc. Wysłane z mojego Hol-U19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorowikSzlachetny Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2016 Kindle ma na wejście bodajże 0,5A a widziałem jak był ładowany 2A ładowarką od tabletu i nic się nie działo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 można ładować ładowarką posiadającą większą wydolność prądową niż wymagany dla danego urządzenia prąd ładowania. W drugą stronę jest trochę gorzej i z tym bym uważał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbkosa Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Czyli na bank nie grozi to skróceniem żywotności baterii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Na bank - oznaczenie 2A na ładowarce mówi tylko jaki maksymalny prąd może dać. Telefon weźmie sobie tylko tyle ile potrzebuje nie wykorzystując całej mocy ładowarki. Tak samo jak w komputerze - jak masz zasilacz dający np. 40A na linii 12V, to wcale nie oznacza, że sama ta linia bez przerwy ciągnie 500W. Mówi tylko ile może dać maksymalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbkosa Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2016 O, dzięki za odpowiedź. Mam powerbank z dwoma wyjściami, jedno 1A drugie 2A i zauważyłem, że telefon ładuje się szybciej na wejściu 2A, ale rzadko to robiłem ze strachu przed problemami z baterią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1978 Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2022 Ja testuję ładowarkę 2A do smartfona który oryginalnie miał 1A ładowarkę. Na pewno jest szybsze ładowanie i czas pracy telefon jest podobny. Smart Manager też nie wykazuje, by działo się coś złego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...