paw565 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Witam! Tak prezentuje się moja machina obecnie: MOBO ASUS Z87 PLUS PROC CORE I5 4670K @4.2GHZ RAM KINGSTON HYPERX FURY 2X8GB 1666MHZ GRAFA ASUS GTX 660 2GB OC VERSION (chyba najsłabszy element zestawu) DYSK SYSTEMOWY KINGSTON V300 128GB (wiem, że awaryjny) DYSK NA DANE WD BLUE 1TB ZASILACZ TAGAN TG500-BZ BUDA ZALMAN Z3 PLUS I co tu ulepszyć? Budżet narazie nie określony. Z góry thx. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Chłodzenie cpu: Cooler Master HyperX 212 Evo. Zapomiałem ;) Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 I co tu ulepszyć? a gdzie zestaw ma braki w twoim odczuciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 No nie wiem. Chyba karta graficzna. A czy coś jeszcze można wymienić? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 Najlepiej wymień wszystko. Skąd mamy wiedzieć, co masz wymienić, skoro nie napisałeś co robisz na kompie i gdzie brakuje ci wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 A ok. No zastosowanie to gry. Głównie chciałbym np. zagrać komfortowo w Just Cause 3. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 no to jeszcze rozdzielczość i będzie komplet inff, które powinny się pojawić w pierwszym poscie ;) Dalej już tylko czekać na propozycje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Full HD. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) zapomniałeś o jeszcze jednej istotnej informacji - kwocie jaką dysponujesz. "Budżet nieokreślony" kompletnie nic nie mówi o ten nieokreślony może wynosić 300 zł albo 3000 zł. No i co wtedy? Ktoś Ci poleci GTX980Ti a Ty nagle wypalisz, że masz na upgrade owe 300zł. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 gpu ssd i psu z tym, ze z gpu wstrzymalbym sie do premiery nowych kart chyba, ze masz ogromne parcie na granie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 No poczekam na pascale. Zastanawiam się nad chłodzeniem wodnym. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 A do czego Ci to chłodzenie wodne? Bo procesor i tak ma gluta pod ihs więc dużo to tu nie pomoże w porównaniu do np. Spc Fortis 3 który kosztuje 130zl. Tapatapatap Z2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Chce kręcić go. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Oto moje pytania o chłodzeniu wodnym: Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Widzę, że konkretnie Ci się nudzi ;) Jak bardzo chcesz to kup sobie 980Ti, zmień SSD, a procka na i7. Wtedy już nie będziesz miał bólu głowy, że nie masz mocnego kompa ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) Enermax Liqmax II 120S ? Świetnie wywalone 300zł w błoto, rób co chcesz. Napisałem Ci już, że nic Ci to nie da w porównaniu do chłodzenia za 130-150zł (w dodatku będzie jeszcze głośniejsze) bo masz gluta pod ihs. A nawet jakby go nie było to to chłodzenie jest do [gluteus maximus] i nie stało obok prawdziwego chłodzenia wodnego. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Ta, ale temperatury o 20* niższe. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Chyba jak chłodnicę wsadzisz do lodówki ;) Klik! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Kup GTX 970 lub 980Ti. W przypadku tej drugiej karty zmień zasilacz np: http://www.morele.net/zasilacz-xfx-ts550w-120mm-80-bronze-p1-550s-xxb9-379507/ http://www.morele.net/zasilacz-seasonic-ssr-550rm-520659/ Resztę zostaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Mój wybór padł na Enermax Liqmax II 120S. Jak zamontować to chłodnicę z tyłu obudowy? Posiadam Zalman Z3 Plus. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka @Up Poczekam na pascale ;) Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Streszczenie tematu: - chcę sobie cóś kupić do peceta - wiem co chcę kupić - zakładam temat "co kupić?" - doradców nie udało mi się przekonać do swojego wyboru, szkoda ale to nic nie szkodzi. - kupię to, co chciałem kupić 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2016 Trolololo Taptaptap Mlais M52 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...