Skocz do zawartości
Stoki

Windows 10 - pasek zadań jest pusty i nie reaguje

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż mam ten oto problem sad_prosty.gif
HRwUkaG.jpg
Nie reaguje na nic, mogę sobie klikać do woli a on nic, da się coś z tym zrobić? sad_prosty.gif

Mogę jeszcze dodać, że przy włączaniu komputera ekran raz miga, i nie włączają się programy które powinny przy włączeniu komputera. Ale od początku, oglądałem filmy na YT, które nagle zaczęły się po prostu zatrzymywać i gdy się zatrzymywały(nie mogłem ich później odpauzować) zmieniało się moje urządzenie do odtwarzania(mam głośniki w monitorze i słuchawki na USB, gdy filmik się pauzował, od razu powiem że we wszystkich playerach jakie testowałem, głos po prostu szedł z głośników a w urządzeniach do odtwarzania nadal były zaznaczone słuchawki jako domyślne). Do tego komputer zaczął zwalniać, więc poirytowałem się i zrestartowałem komputer, a gdy się włączył obraz mrugnął, nie włączyły się programy które przy starcie powinny się włączyć i pasek zadań nie odpowiadał na nic. sad_prosty.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPU: Intel Core i5 4590 3,3GHz
GPU: Zotac AMP Geforce Gtx 770 2GB
RAM: Crucial Ballistix 8GB
PŁYTA GŁÓWNA: ASRock B85 PRO4 LGA1150 ATX

ctrl+alt+delete działa
Nie wiem czy to pomoże ale jak klikam prawym przyciskiem na pasek zadań i klikam właściwości to wyskakuje ten komunikat:
0lVnoyx.png

Gdy włączam filmy w pełnym ekranie(ten jest na YT) pasek zadań nadal jest widoczny
oYHskpz.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekki refresh.

Ten sam problem miał znajomy. Nie mam pojęcia od czego tak sie dzieje, ale jest to problem z oknem powiadomień.

Jeśli tak się stanie wystarczy przeładować proces explorera (w Menedżerze zadań) na początku po uruchomieniu windowsa (skrót klawiszowy Ctrl+Shift+Esc). Problem w tym przypadku sam zniknął po paru uruchomieniach. Jeśli tak się nie stanie to zawsze można podpiąć do programów startujących skrypt wykonujący komendę "taskkill /IM explorer.exe /F".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi