duzii Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2016 Witam! Od jakiegoś czasu powoli przymierzam się do zmiany sprzętu, mój(sygnaturka) pomimo że ma już swoje lata jeszcze daje radę(szczególnie że ostatnio mało czasu na granie) ale warto byłoby nadrobić zaległości w nowych produkcjach (Far Cry 4, Wiedźmin ... Fallout ) Czytałem że warto jeszcze czekać na nową generację kart a skoro jakoś strasznie mi się nie śpieszy to nie jest to problem. Więc na daną chwilę myślę nad zmianą samego CPU+PSU+RAM Wolałbym już wejść w skylake i DDR 4. Czyli na początek Intel Core i5-6600K BOX + Gigabyte GA-Z170-D3H + 2x 4GB G.Skill 3000 MHz CL15. Aktualnie gram na monitorze LG W2361 (23'') Co o tym myślicie ? Dysk ssd jakiś tam jest więc na razie zostanie(potem planuje kolejny jakiś 240gb), zasilacz to chyba nie problem, obudowa też jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Jest ktoś w stanie coś doradzić ?Jaki na dany moment wziąć zestaw żeby za pół roku jak wyjdzie nowa seria dołożyć jakaś grafikę za ~2k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Najlepiej porostu kup komputer za pół roku. Po co masz siedzieć teraz pół roku bez gpu (na 4890 i tak w nic nowego nie zagrasz bo wydajność będzie jak na tym phenomie). Tapatapatap Z2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Przez te parę miesięcy i tak w kwesti cpu nic się nie zmieni prawda ? Więc równie dobrze mogę już teraz kupić Co myślicie o takim zestawie + chłodzenie Thermalright HR-02 Macho Rev.B Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Pamięć porażka. Bierz 2x8GB 3000MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Pamięć porażka. Bierz 2x8GB 3000MHz. Rzeczywiście ... byłem pewien że to 3000, lepiej 2x8 niż 4x4? Robi to różnice ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 4x4 lepiej wygląda przy WC. Cała reszta przemawia za 2x8GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...