BlackWinter Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Witam,mój problem był już wcześniej opisany przez moją osobę ale nie dostałem odpowiedzi.GeForce 5500,AMD Duron 1400+ KT400A VIA ,1,5GB RAM.Problem zaczął sie przy zagladnieciu co sie dzieje w procesorze,otworzylem zeby zobaczyc ogólnie i sie zapoznać z komputerem i złożylem go.Pierwszy raz problem wystąpił - komputer piszczał dwutonowo.Raz wyższym tonem raz niższym i wyłączałem go ze zasilacza.Zlozylem procesor i radiator jeszcze raz i bylo dobrze nic sie nie dzialo.Niedawno od nowa otworzylem komputer i wyjalem wszystkie części od procesora wiatrak-radiator-procesor by zobaczyć czy da sie zrobić na nim odblokowanie cache L2 ale jednak zrezygnowałem.Złożyłem go i od nowa - yyyy uuuuu yyyy uuu i tak w kółko. Rozkładałem u składałem z 8 razy aż zostawilem go i odpalilem nastepnego dnia i ruszyl bezproblemowo lecz gdy odpalilem grę na nim (Gothic II) zgasł i znów piszczał.Zostawilem go nawet na pół godziny na rozgrzewke i odpalilem gre i znow to samo ,zaczął wyć.Nie mam pomysłu co z nim nie tak ,z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Przyczyn może być kilka - piszesz że ściągałeś chłodzenie procka i to nie raz , możliwe że przez nieuwagę ukruszyłeś rdzeń procka . W tamtych czasach procesory miały rdzeń odsłonięty i łatwo go było ukruszyć . Tym bardziej że na to wskazuje sygnał z biosu . Problemem może też być płyta - konstrukcje na KT400 to już w zasadzie prehistoria ( tak jak cały socket A ) i elektornika płyty może padać , kondensatory szczególnie . Przyglądnij sie dobrze płycie - popatrz czy czasem kondensatory nie są wybrzuszone lub w inny sposób odkształcone , czy na płycie nie ma śladów opaleń itp . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWinter Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2016 Patrzyłem,kondesatory są w porządku zero uszkodzeń tego typu,właśnie myśle nad wymianą płyty ze prockiem rzecz jasna,rdzeń jak z połyskiem metalu nie ukruszony,problem występuje albo po ponownym włożeniu jeszcze raz proca albo przy otwieraniu gier i niewiem co z tym fantem czynić :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWinter Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2016 Temat do zamknięcia,uszkodzenie rdzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...