Skocz do zawartości
SATAN

Plyta glowna z socketem 1151 do i7 6700K

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ceną płyty to chyba na głowę upadłeś - brać płytę za ponad 2k zł .

E-ATX - a po co to , jak nie będzies ładować masy peryferiów ( 3-4 karty do grafiki + dodatkowa karta do fizyki .etc ) to wystarczy zwykłe ATX .D

Dobre audio - bierzesz tańszą płytę i dobrą kartę dźwiękową na PCI/PCI-E np . Asus Z170 Pro Gaming za 665 zł , do tego jakiś topowy Xonar np. z serii Essence .

Ramy - wszystkie płyty obsługują ramy z taktowaniem do 3 600 mhz włącznie ale powyżej 3 000 mhz to już sztuka dla sztuki branie takiego ramu , w dodatku cena nie adekwatna do wydajności .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus z170 pro gaming + Xonar DX. Naprawdę nie rozumiem ludzi co wydają tyle kasy na jeden podzespół co wydajnościowo nie rózni się w ogóle od płyty za połowe tej ceny, albo 1/3 nawet w Twoim przypadku. To jak z audiofilami co kupują kable USB z pozłacanymi końcówkami czy HDMI za 400 zł od sztuki.

Edytowane przez Devil
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam xonara dg chodzi o to ze tez mam sluchawki qpad 1339 ktore podlaczam do plyty glownej poniewaz jak podlacze do xonara to nie mam przelacznika miktofonu on/off bo jest pod usb wtedy, ok to ktora ta plyte wybrac zeby mi sie te pamieci bez problemu zmiescily i te chlodzenie?

to co starczy jak ta np. wezme? 

http://www.morele.net/plyta-glowna-asus-maximus-viii-hero-z170-quadddr4-2133-sata3-hdmi-dp-usb-3-1-atx-maximus-viii-hero-764502/

Edytowane przez SATAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z170a-gaming-m5-s1151-z170-4ddr4-usb3-1-atx-skylake-707323/

Realtek ALC-1150 to też dobry kodek audio.  Dziwne rozumowanie żeby z powodu mikrofonu robić jakieś roszady i brac płytę za 1000-2000zł.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi