Skocz do zawartości
g00f

Epox 8K3A+ vs Epox 8KHA+

Ktora plyta jest wedlug ciebie leprza?  

1. 1. Ktora plyta jest wedlug ciebie leprza?

• Epox 8KHA+
      5
    • Epox 8K3A+
      11

Rekomendowane odpowiedzi

e tam ja wole Epox 8KHA+. Poniewaz napiecie powyzej 1,85V dla proca zmieniejsza kolosalnie jego zywtnosc i Epox 8kha+ jest wydajniejsza i nie ma problemow z pamiecami. I ponoc ten dizlenik PCI 1/6 :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też bym wziął k3a, chociaż o kha słyszałem wiele dobrego. ale k3a jest nowsze, więc dłużej będzie supportowane.

pozdrawiam

m.

Dolaczam sie , nie znam specyfikacji ale chyba jeszcze roznia sie USB 2.0 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam ja wole Epox 8KHA+. Poniewaz napiecie powyzej 1,85V dla proca zmieniejsza kolosalnie jego zywtnosc i Epox 8kha+ jest wydajniejsza i nie ma problemow z pamiecami. I ponoc ten dizlenik PCI 1/6 :P.

A co to za problem z pamieciami? A czy jest wydajniejszy...no niewiem, w zasadzie to wydajnosc jest taka sama. No dobra ale jesli maial bym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 8K3A+ to z kad mam wiedziec czy to rev. 1.0 czy 1.1 lub 1.2? Bo wlascie czytalem posta ze te wersje roznia sie iloscia kanalow dzwiekowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za problem z pamieciami? A czy jest wydajniejszy...no niewiem, w zasadzie to wydajnosc jest taka sama. No dobra ale jesli maial bym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 8K3A+ to z kad mam wiedziec czy to rev. 1.0 czy 1.1 lub 1.2? Bo wlascie czytalem posta ze te wersje roznia sie iloscia kanalow dzwiekowych

wiekszosc Epoxow 8k3a/+ ma problemy z przepustowoscia pamieci niezaleznie od wersji czy to bedzie rev 1.0 1.1 czy 1.2 . Przez co wydajnosc gwaltownbie maleje. Zreszta zapytaj Pitera on ci powie co sie stalo po wlozeniu do tego Epoxa pamieci boajze to byly OCZ 366mhz :P . poszukaj na forum a znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiekszosc Epoxow 8k3a/+ ma problemy z przepustowoscia pamieci niezaleznie od wersji czy to bedzie rev 1.0 1.1 czy 1.2 . Przez co wydajnosc gwaltownbie maleje. Zreszta zapytaj Pitera on ci powie co sie stalo po wlozeniu do tego Epoxa pamieci boajze to byly OCZ 366mhz :P . poszukaj na forum a znajdziesz.

Hmmm...nie moge znalesc tego posta, jak dal bys mi jakis namiar na niego to byl bym wdzieczny :wink: A tak wogole to jak duzy jest ten problem z pamiecia i czy nie da sie tego jakos naprawic? Bo szczerze mowiac to planowalem kupno wlasnie 8K3A(bez + bo nie potrzebny mi RAID) bo ma vcore 2,2V, wiem ze na 8KHA+ tez mozna dac wiekrze niz 1,85V ale wole sie nie bawic w cos takiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8K3A+ w standardowych ustawieniach sprawdza sie swietnie ale w overclockingu jest juz znacznie gorzej z wydajnoscia. Natomiast 8KHA+ w standardowych ustawieniach jest gorszy od 8K3A+ ale za to w kreceniu ma wiekrza wydajnosc(szkoda tylko ze nie ma mozliwosci ustawienia wiekrzego napiecia na vcore :cry: a moda napewno robic nie bede) No wiec ciagle nie wiem co wybrac :?: :?: :?: hmmm...moze niedlugo pojawi sie nowy bios poprawiajacy problemy wydajnosciowe na 8K3A+...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W testach na http://twojepc.pl 8K3A+ w Q3 na max detalach i FSB 133 uzyskal 232,1 a z FSB 166 231,1 a wiec mozna powiedziec ze identycznie. Natomiast 8KHA+ 229 na FSP 133 i 239,9 na 166. A wiec jego wydajnosc dosic wzrosla. Wiec chyba jednak wezme Epox 8KHA+ zwlaszcza ze raczej i tak nie zwiekrzal bym napiecia na vcore ponad 1,85V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...