Frekas Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Cześć. Jestem już chyba na zakończeniu budowy mojego zestawu. Szukam dobrej obudowy mini Tower (micro ATX) z miejscem na chłodnice od Corsair 100i GTX lub 110i GTX, miejscem na 2 SSD (najlepiej przykręcane pionowo obok lub za płyta główna ) i ewentualnie miejsce na jeden dysk 3,5". Chciałbym żeby obudowa była nie szersza niż 22 cm, mam dość mało miejsca na biurku. Trochę przeszukałem internet i znalazłem ciekawa obudowę Corsair 350d. Z tego co mi sie podoba to ze ma jeden slot wolnego miejsca od zasilacza do dolnej karty SLI. Teoretycznie troszkę więcej miejsca na przepływ powietrza. Minus tej obudowy jest taki ze dyski twarde mogą troszkę kolidować z prawidłowym wlotem powietrza. Są przy samym wlocie powietrza do obudowy. Nie wiem czy będzie to miało duży wpływ na chłodzenie ? Może o 1 czy 2 stopnie będzie cieplej w obudowie ?Ewentualnie jeszcze cooler master n200 tylko ze jest strasznie brzydka Widziałem też Corsair Carbide 88R, Corsair Carbide SPEC-M2, Czy są jeszcze jakieś ciekawe obudowy do 600 zł? Ewentualnie może być więcej jeśli obudowa będzie miała sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Z jakich kart będziesz robił to SLi? W ogóle wiesz na co się porywasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frekas Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 gtx 970. Co masz na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) To że SLI z 970 to nie najlepszy pomysł. Do tego dochodzi sporo ciepła w małej obudowie. Te chłodnice to o kant. sobie można. Głośne przedwszystkim No i wracając do SLI lepiej wziać 980Ti. Zawsze to lepiej wypadnie w grach niż SLI, gdzie nie zawsze działa tak dobrze. Do tego jeszcze w małej obudowie. O ile w ogóle to wszystko zmieścisz. Bierz 980Ti od EVGA np. Co do obudowy. 22 CM szerokości ? To chyba tylko miniITX, więc trzeba będzie szukać bardzo krótkiej karty, wiec odpada ta chłodnica. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frekas Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 miniITX??? Spokojnie wejdzie SLI GTX 980Ti jeszcze z zapasem na 2 lub 3 chłodnice (CPU i SLI GPU) na płycie mikro ATX Obudowa ma dokładnie 21 cm szerokości. Wystarczy spojrzeć na tą konfiguracje http://www.corsair.com/en/blog/2014/january/the%20obsidian%20350d%20with%203%20hydro%20series%20coolers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Moim zdaniem sekcje zasilania i pamięci na tak ściśniętych kartach będą się gotować podczas grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...