Augerz Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Wtam Was drodzy forumowicze! Mam dość nietypowy problem i sam nie wiem, czy jest to problem, czy może tak ma każdy. Myślę jednak, iż skoro mi to przeszkadza i to dostrzegam, to raczej jest to problem.Mianowicie podczas grania w różne gry, w moim polu widzenia karta doładowuje tekstury oraz obiekty. Jest to naprawdę irytujące, zwłaszcza w grach, gdzie widać więcej terenu przed sobą. Wygląda to tak, że, gdy idę to praktycznie przede mną pojawiają się drzewa, krzaki itp. Podczas gry np w Wiedźmina 3 cień pojawiał się tuż przede mną. Grając w Fallouta 3 miałem taki sam problem tylko z drzewami, krzakami czy różnymi innymi obiektami. Tak samo tekstury, są dalej - mogą być rozmyte, ale jak podchodzę bliżej to na moich oczach na maxa przypałowo zamieniają się na te "odpowiednie". Wygląda to źle, bardzo mi to przeszkadza. Zresetowałem wszystkie ustawienia w panelu sterowania i nic to nie pomogło. Najbardziej irytuje mnie w tym fakt, że większość z tych gier spokojnie działa w 60FPS i zgaduję, że karta miałaby w sobie na tyle mocy, aby dorenderować wszystko trochę wcześniej. Co mogę zrobić aby to naprawić? Mój komputer to: Windows 10 ASUS GTX 970 Intel i7-4790K 8GB Ram Mam nadzieję, że mi pomożecie, pozdrawiam! Edit: znalazłem film, który mniej więcej pokazuje mój problem różnica jest taka, że to u mnie są o wiele bliższe odległości i tyczy się większości gier w jakie gram i u mnie, gdy się już pojawią to raczej nie znikają. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Augerz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerfulpk Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 Tak jest w kartach Nvidia :) Premierowe sterowniki, poprzez swoją optymalizacje mają takie buble... by słupki porosły.... Najlepiej czekać na nowsze stery gdzie wydajność spadnie, ale blur i doczytywanie zaniknie..... bądź cofnąć się do tyłu i liczyć iż jeszcze ich nie zoptymalizowali. Na wstępie jednak: Jeśli korzystasz z opcji GameNotWorks, to powyłączaj.... wyłącz też usługi NV które działają w tle i optymalizują grę bo te też wszystko kaszanią. Powinno pomóc :) Bądź kup ATi, dla 5FPS oszczędzisz wzrok, i kwiatków nie będzie i oczki nie bolą i sumienie czyste pozdrawiam :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerfulpk Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Nierozumiem minusów....wielu ludziom te rady pomogły ^^ Później kupiły ATi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...