paw565 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Witam! Podczas włączania się komputera mam taki czarny ekran, który znacznie wydłuża włączanie komputera. Niestety nie działa mi wysyłanie wideo, więc dam screena: i mruga światełko niebieskie i tak ok. 20s. Dodam że zaczęło się to odkąd raz wywaliło mi JC3 i musiałem zrestartować przez za duży mnożnik (przez ten restart straciłem też save :( ) Oto mój PC: ASUS Z87 PLUS I5 4670K @4.2GHZ KINGSTON HYPERX FURY 2X8GB 1600MHZ ASUS GTX 660 2GB OC VERSION ZALMAN Z3 PLUS KINGSTON V300 128GB WD BLUE 1TB TAGAN TG500BZ Z góry thx. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 . Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 Clear cmos próbowałeś zrobić? Bootowanie w uefi sprawdziłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 To pierwsze co zrobiłem ;) Bootowanie dobrze ustawione. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 mruga światełko niebieskie i tak ok. 20s. Po tych 20s co masz? UEFI dopiero, pulpit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Uefi > black screen > pulpit Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Przywracanie systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wraith Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Masz może jakiś dysk zewnętrzny podpięty przez USB? Ja mam podobnie jak Ty kiedy podepnę swojego WD do kompa. Uruchamianie trwa znacznie dłużej z podobnym ciemnym ekranem, następnie ekran logowania po prawie minucie. Bez podpiętego dysku uruchamianie trwa bardzo szybko, bez czarnego ekranu. Sam nie wiem czemu tak się dzieje. Nie chce mi się ciągle podpinać i odpinać dysku, więc jakoś się przemęczam z tym wolnym startem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2016 Nie mam nic podpiętego. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka . Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Odświeżam. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Odświeżam i liczę, że co się samo zepsuło, samo się naprawi? Przywracałeś system? Zaktualizuj uefi lub przeflaszuj ponownie jeśli masz najnowsze. Tryb awaryjny ma ten sam problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Problem ustąpił, gdy wróciłem do domyślnych zegarów CPU. Ale wolałbym zachować oc. Pomocy! Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zaktualizuj uefi i wrzuć screeny z zakładek dot. OC. Może ktoś zauważy, co skopałeś. Post ze screenami zrobionymi tosterem poleci do kosza jak coś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Niestety problem nadal występuje, nawet bez oc. Ok, jutro dam screeny (zdj) ze wszystkich zakładek o Cpu. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Ehh... Edytowane 26 Stycznia 2016 przez paw565 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Post ze screenami zrobionymi tosterem poleci do kosza jak coś ;) Nawet jak nie rozwiążesz problemu, to nauczysz się przynajmniej robić screeny, gościu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 No mój ace 4 nie jakiegoś super aparatu :( Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) screeny zrzucasz klawiszem F12 z poziomu UEFI na pendrive i nie potrzebujesz do tego tostera... gościu Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Piehursson 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opcja Quick boot czasami daje taki rezultat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Czyli z fast boot mam przełączyć na normal boot? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Tak na próbę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ok. Włacza się super. A co mi da opcja hardware fast boot? Włączyć? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka . Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka . Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 Popróbuj u każdego to działa inaczej może kwestia sterów konfiguracji. Wiem jedno wiele razy spotkałem się z sytuacją gdy fast boot powodował wydłużenie bootwania a jedyną różnicą było brak logo Windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Niestety problem jednak występuje nie ważne jakbym ustawił :( Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 A screeny jak poprzednicy prosili wrzucisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Już miałem screeny, ale kolega klaus postanowił je usunąć. Dobra wstawie jeszcze raz. Z zakładki boot w uefi? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 ej, nie zwalaj na mnie. To ty dałeś zdjęcia uefi robione tosterem, mimo uprzedniej informacji, że polecą w kosz. Szanuj ludzi, będą szanować i ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 No to z zakładki boot? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 A nie masz przypadkiem tak, że pod power button masz przypisane "uśpij", usypiasz kompa i następnie wyłączasz go na listwie/zasilaczu? Po takiej operacji komp musi się podnieść, jak po nieprawidłowym zamknięciu systemu. Mogłoby to tłumaczyć "losowość" występowania problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...