Skocz do zawartości
Gość Pigmej

Dobra farba do plastiku!

Rekomendowane odpowiedzi

Szukalem i znalazłem :idea: Podaje nazwę farby którą pomalowałem plastiki w mojej budzie: DUFA, AKRYL HoltzFarben. Efekt według mnie jest bardzo dobry. nałożyłem jedną warstwę bez żadnego podkładu i wyszło lux :D :D :D Niestety nie mam cyfrówki i nie będzie fotek :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DUFA, AKRYL HoltzFarben

No a gdzie można taką kupić i ile kosztuje ?

To jest farba Dufa, czyli w każdym wiekszym sklepie budowlanym gdzie sprzedają produkty tej marki. jeśli chodzi o cenę to nie wiem bo kupiona byla dobrych pare miesięcy temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A. Bardzo wazne że super efekt jest gdy plastik jest taki lekko chropowaty (faktura tworzywa jest lekko chropowata). Jeśli nie jest to efekt jest gorszy i trzeba dwie warstwy nałożyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze lepszy efekt, jak malujesz bez podkladu, i farba rozpuszcza ci plastik... Po prostu miodzio....

Post pisany z nutka sarkazmu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apoca sie tak brandzlowac? malowalem bude- zarowno metal jak i plastik- wystarczy zwykly spray za 10 zl... wychodzi rowno, nieodpada jest ok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apoca sie tak brandzlowac? malowalem bude- zarowno metal jak i plastik- wystarczy zwykly spray za 10 zl... wychodzi rowno, nieodpada jest ok...

Takie sprawy wychodzą po czasie ;) wieadomo że na początku będzie się trzymać. CHociaż złe pomalowanie nawet najlepszą farbą może skończyć się źle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez jakikolwiek plastik (niekoniecznie z budy) jakis podobny o tego co masz w budzie i sprawdz

Zawsze można sprawdzić na jakimś niewidocznym fragmencie tej samej obudowy. Jak się nie uda to można zeskrobać :idea: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi