D.rek Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Cześć Kupiłem HP 250 G2 (i3 3110M, 4GB, matowy ekran), jednak nie jestem zadowolony z jego kultury pracy - czy uda się znaleźć laptopa w cenie do ok 1700zł, który by nie grzeszył kulturą pracy (cichy wentylator, którego dźwięk byłby bardziej przyjazny dla ucha niż w obecnym HP'ku)? Myślałem, by nie brać kompa z mniejszym prockiem niż i3-5005U Koniecznie matowy ekran 4GB ramu (nie potrzebuję więcej) dysk HDD (SSD na zamianę już mam) min 1 USB 3 integra mi wystarczy, chodź nie pogardzę GF 820/920 (AMD odpada, ponieważ w pracy siedzę na HP DVD-6 z jakąś grafą AMD i mam problemy z przełączaniem między grafikami, lub wyłączeniem AMD) mile widziany lap bez systemu Obecnie moją uwagę zwrócił ASUS R556LJ-XO568D (i3-5005U/4GB/1TB/DVD GF920) Lenovo B50-70 i5-4210U/4GB/500/DVD-RW Dell Vostro 3558 i3-4005/4GB/1000/DVD ew coś w stylu Lenovo B50-80 i3-4030U/4GB/1000/Win10X Przy Asusie trochę się boję, że dołożenie GF 920 jako dodatkowego źródła ciepła może się przełożyć na jego pracę, ale tak nie musi być, więc proszę Was o opinię i radę, na co ew. innego zwrócić uwagę. Dzięki! Edytowane 21 Stycznia 2016 przez D.rek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 Serie B od lenovo sobie odpuść, to bardzo budżetowo wykonane laptopy. Przypuszczam, że nie będziesz zadowolony z nich tak jak i z tego HP.W tej cenie jak chcesz mieć opcję z grafiką dedykowaną, to szczególnie skup się na: ASUS R556LJ i3-5005U/4GB/1TB/DVD GF920Ma on bardzo dobrą kulturę pracy wg testów - pod obciażeniem nie przegrzewa się i chodzi cicho. Grafiki są dwie - masz integrę która działa standardowo w codziennych czynnościach + dedyka który uruchamia się automatycznie podczas wymaganej większej wydajności od układu graficznego lub gdy sam go wywołasz, także opcja przednia. Obudowa dobrze spasowana, matryca matowa antyrefleksyjna. Procesor nowszej 5-tej generacji. Taniej, ale z matrycą glare:Dell Inspiron 5558 i3-4005U/4GB/500 GF920 Wyższa seria inspirona - seria konsumencka od dell'a. Naprawa typu domowego, z gwarancją 2-letnią. Dobre wykonanie, podzespoły z grafiką dedykowaną w dość niskiej cenie. Bez grafiki dedykowanej:Dell Vostro 3546 i3-4005U/4GB/500/DVD-RWNajniższa seria biznesowa od Dell'a z serwisem typu NBD - naprawa następnego dnia roboczego przez serwisanta u Ciebie na miejscu. Dobra kultura pracy i dobre wykonanie w tym budżecie. Matryca matowa antyrefleksyjna. Gwarancja 3-letnia. Cena atrakcyjna.Acer E5-573 i3-4005U/4GB/500/DVD-RWWykonanie lepsze od budżetowych lenovo. Obudowa dobrze spasowana. Matryca matowa. Niska cena za dobrą jakość (adekwatną). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2016 A kiedy ostatnio robiłeś konserwacje wentylatora czyszczenie i wymianę pasty? Dell Vostro 3558 i3-4005/8GB/1000/DVD w tej cenie ;) Lap jest nowy (ma tydzień czasu), więc czyszczenie nie jest mu potrzebne a smarowanie lepszą pastą na niewiele się zda, skoro nie mam problemów z temperaturami a z kulturą pracy wentylatora, która dla mnie jest mizerna, dlatego też myślę o oddaniu obecnego lapika i kupieniu czegoś, co mnie będzie satysfakcjonowało Bardzo fajny laptop ale troche drożej masz HP ProBook 450 i5-5200U/4GB/500/DVD-RW Fajnie wygląda, ale raczej za drogi (hamulce w samochodzie trzeba zmienić ;) ) Ewentualnie Lenovo Z51-70 i3-5005U/4GB/1000 R7 M360 FHD Miałem dwa laptopy, w których Intel współgrał z grafiką AMD i z żadnego nie byłem zadowolony, więc odpada w przedbiegach ASUS R556LJ i3-5005U/4GB/1TB/DVD GF920Czyli bazujesz na testach i go nie słyszałeś? Jednak póki co, zostaje on moim faworytem, bo to samo wyczytałem ;) Taniej, ale z matrycą glare: Dell Inspiron 5558 i3-4005U/4GB/500 GF920 Glare=odpada Bez grafiki dedykowanej: Dell Vostro 3546 i3-4005U/4GB/500/DVD-RW Trzeba nad którymś Dell'em się zastanowić i mocniej poczytać o nich Acer E5-573 i3-4005U/4GB/500/DVD-RWTeż nad nim myślałem Z praktycznego punktu widzenia, zauważę różnicę w działaniu lapika (net, muzyka, film HD) między i3-5005u a i5-4210u, gdy system będzie postawiony na SSD Samsunga 850 Evo 120GB? W sobotę przejadę się do stacjonarnego sklepu X-komp przy Reducie i może tam jakiś w/w model spotkam. Polecacie jeszcze jakieś inne sklepy w stolicy, gdzie na miejscu mieliby duży asortyment i możliwość porównania między nimi? P.S. Kto daje te minusy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Kogo ty oszukujesz? To konstrukcja z przełomu Q2 2012 a Q1 2013 Nowy,na zasadzie nowo kupiony z leżaka magazynowego,dlatego mam prawo zwrotu i szukam czegoś innego-poszedłem w cenę i w miare wydajnego proca (w tej cenie),ale to był mój błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2016 Dla szukających podobnego sprzętu jak ja - ostatecznie kupiłem Dell'a Vostro 3558, ponieważ ma większy dysk niż Vostro 3546 (ustawiałem system szwagierce) i możliwość rozbudowy pamięci RAM. Obydwa laptopy są niesłyszalne (wentylator załącza się bardzo rzadko (szczególnie w 3546, przez co, jest cieplejszy) a jak już się załączy, to pracuje cicho). Przeglądanie internetu z kilkoma kartami z flashem, YT nie powoduje startu wentylatora. Lapik nie jest urodziwy, ale po włożeniu SSD mam to czego szukałem - CISZA ! Przed Dell'em miałem na 5 dni ASUSa R556LJ-XO568D (i3 5005u, 4GB) - nie powiem, jest bardziej urodziwy niż Vostro 3558, ale wentylator załącza się znacznie częściej a przez to, że otwór wentylacyjny jest skierowany w stronę szpary między obudową ekranu a głównym korpusem, to jego głośność jest dodatkowo potęgowana. Miałem trochę problemów z instalacją W7, ale po przebojach udało się (bios "nastawiony" na w8 i wyżej) ale ostatecznie wsio hula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...