Maniakalny Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) TESTY z tyłu zamontowalem wentyl 80mm noctua + niebieska + czarna przejsciowka działa na 900 rpm stałe Karta jest cichsza niz na org chlodzeniiu ktore pracuje w idle Furmark puszczony (gpu stress test) temp po 30 minutach (tzn juz po 10-15 jest stała i sie nie zwiększa) rdzen GPU 58*C (czujnik w karcie) temp heatpipa w dolnej czesci 58*C (termo voltrcraft K102 + termopara) ale postaram sie zalatwic pirometr w niedziele i sprawdze temp sekcji dokladnie przy samej czarnej przejsciowce, obroty rosna do 1300rpm temp gpu spadaja na 52*C sekcja 51*C mozna tez kupic cos takiego http://www.aliexpress.com/store/product/2014-New-DIY-Double-heatpipe-heatsink-for-Chip-CPU-GPU-VGA-RAM-LED-IC-Heat-Sink/609624_2045174681.html mialem to brac, ale przypomnialem sobie ze mam te coolerki z thin clienta HP i mam na miejscu wiec nie musze miesiac czekac zeby to przetestowac Edytowane 11 Marca 2016 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 A jak radzi sobie pasywnie? Powinna spokojnie wytrzymać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 w idle tak, odłaczylem wentylator i po 40 minutach temp rdzednia 41-42*C, temp sekcji 34-35*Cbardziej juz nie rosły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2016 A w futro-marku? Jak poniżej 90C to wytrzyma. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) wg mnie nie da rady, cale chlodzenie sekcji jest bardzo gorące, a bez nawiewu temp beda maskarycznemoze po solidnym undervolcie i innym ustawieniu nijny (teraz ciepło sie kumuluje miedzy finami i nie ucieka efektywnie)przy takim ustawieniu jak teraz moze z coolerem silentmaxa daloby rade:http://content.hwigroup.net/images/products_xl/153329/silentmaxx-twinblock.jpghttp://content.hwigroup.net/images/products_xl/153328/2/silentmaxx-bigblock.jpgten pierwszy mam, w wolnej chwili zrobie zapinke na gpu :lol: i wtedy potestujekusi mnie tez wyprobowanie mocowania coolera po drugiej stronie pcb (wtedy cooler byłby zamontowany na grubym termopadzie - ewentualnie zrobienie custom backplate + mocowanie coolera albo dwoch)karta wtedy mocowania pionowoewentualnie zrobienie kanapki mini ninjy z thermalrightem spitfireboje sie jedynie o sekcje zasilania, mosfety są za bardzo "zbite" obok siebie Edytowane 14 Marca 2016 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2016 Mam wrażenie że widzę drugą wersję stelaża w której korzystasz z wentylatora na PSU i on robi cała robotę aktywnego chłodzenia GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Mam wrażenie że widzę drugą wersję stelaża w której korzystasz z wentylatora na PSU i on robi cała robotę aktywnego chłodzenia GPU. WUT? jaka druga wersja? jest tylko jedna kazdy element (psu cpu gpu) czerpie swieze powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Chodziło mi o konstrukcję w której chodzi jeden wentyl - od PSU [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 bedzie głosniej i cieplej - teraz wentyla na cpu nieslychac - temp na i5 nie kreconym 65*C pod load-emcala idea tego pc byla taka zeby był cichy i chłodny - jakbym chciał zrobic tak jak mowisz wykorzystałbym lian li q07/q27 ktorycha mam chyba 3 sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ewentualnie dać zasilacz wywiewem do góry i zrobić mały tunel kierując powietrze na radiator na grafie. Ale po co. Skoro wentylator na niskim RPM wystarczy, to nie problem znaleźć takiego który będzie "bezgłośny". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2018 zlozylem w koncu: 6600k @ samuel 17 32gb 3333 z270 strix itx 2x 256gb sm951 m.2 nvme 1070 mini @ riser FPC 30cm sfx2 400W z35 predator 200hz czekam tylko na gniazda/wtyczki i obcinam wszysktie wiązki molex/sata bo nie są potrzebne (bedzie semi modu), 8pin pci-e bedzie kątowy slim, do tego musze zrobic adapter 4@8pin eps zeby było "po bożemu" :E EDIT z zasilaczy mam jeszcze sfx-l silverstone gold 500W ale wchodzi na styk troche (zachacza o usb, przydaloby sie zrobic customowe usb, ale chwilowo czsu nie ma na to 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 23 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2018 Jak sprawuje się monitor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 On 9/23/2018 at 6:55 PM, KaszaWspraju said: Jak sprawuje się monitor ? dziala ale nie uzywam prawie - ostatni rok dzialał moze 20h łacznie PS PUREPC 2.0 in progress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 Zajebisty projekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...