graham123 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam!Dziś zakupiłem dysk Sandisk Ultra II 120 GB.Sklonowałem z HDD partycje z oryginalnym Windowsem 8.1 64b programem EasyUS Todo backup.Po ustawieniu bootowania z dysku SSD wyskakuje komunikat: ,,Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key_"Druga próba przy zastosowaniu AOMEI PAS też nie przyniosła odpowiedniego rezultatu. :(Próbowałem klonować zarówno tylko C:, jak i C: + zastrzeżone przez system. Nic nie pomaga.Problem występuje przy wpiętym i odłączonym HDD.MOBO: ASRock Fatal1ty B85 Killer Będę wdzięczny za każdą pomoc. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Nie można sklonować tylko partycji. Musisz sklonować cały dysk!!! Inaczej sektory rozruchowe się nie skopiują.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Nie wiem czy ma znaczenie program jakim się klonujesz, ja używałem Macrium Reflect w wersji 5.3 a ostatnio 6. Nie wiem czy jest dobry czy zły, ale wszystkie moje klony przebiegały bez najmniejszych problemów, zarówno z HDD na SSD jak i pomiędzy SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Odpal Windows'a z pendrive i w trybie recovery spróbuj go naprawić. Powinien sam znaleźć partycję i napisać bootrecord, o ile zostawiłeś mu miejsce na to i partycjonowałeś przy pomocy GPT. Przy MBR może nie być tak łatwo ;) Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graham123 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 HDD z systemem mam 500GB, z c zego systemowa partycja C ma ok. 70. Rafa, zostaje instalacja od nowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Klik! - ostatnia instrukcja dla Win8 Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graham123 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udało się. Wykorzystałem funkcję przenoszenia systemu w AOMEI PAS.Darmowa wersja niestety działa tylko przy przenoszeniu OS na MBR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...