DarkSoul88 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam. Moi rodzice posiadają drukarkę jak w tytule i wlasnie skończył im sie toner testowy. Z drukarki korzystają rzadko ale czasem sie przydaje. Chcialem im zakupić jakiś zamiennik z allegro ale jak widze ile jest komentarzy negatywnych u kazdego sprzedawcy to mi sie odechciewa szukac. Czy ktos ostatnio kupowal moze zamiennik do swojej drukarki i moze polecic konkretnego sprzedawce lub sklep? Oryginalne tonery widzialem w cenie samej drukarki co dla mnie mija sie z celem. Z góry dziękuję za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 TB print . TS-101SN Wynalazków po 30zł sie wystrzegaj bo często proszek firmy krzak i OPC nie wymieniony ( często przepalony swiatłem dziennym ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) To co podales to sklep czy użytkownik na allegro? :) dzieki w ogole za tak szybką odpowiedź. No wlasnie nie chce przeplacic ale kupic zbyt tanio to tez podejrzana sprawa :) Ok juz znalazlem ze to model i firma ;) dzieki raz jeszcze :) A czy taki by sie nadał? O 50 zl tańszy od tego który ty podałeś. http://donajbyd.pl/pl/toner-donaj-do-samsung-mlt-d101s-czarny-100-nowy-kurier.html??19800105 Edytowane 26 Stycznia 2016 przez DarkSoul88 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2016 hmm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbr56 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Dobre są zamienniki Actis, Active jet, możesz kupić w necie na pewno, czasami są stoiska w centrach handlowych, z allegro niestety nie pomogę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkam Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Tych najtańszych raczej staraj się unikać bo najczęściej proszek się z nich wysypuje. Sprawdź na stronie sferisu, oni sprzedają actisy i activejety. Moja drukarka chodzi na nich już od 7-8 lat i nic się nie dzieje- dodatkowo mają większą pojemność od oryginałów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) W pracy używaliśmy zamienników bardzo wielu różnych firm (activeJet chyba też) - z zamiennikami wieczny problem, a trafienie lepszej sztuki to ruletka. Jeśli zależy komuś na drukarce czy jakości druku, to tylko oryginał - sorry, takie fakty. Jeśli natomiast ktoś się liczy, z szybszym zgonem drukarki i wcześniejszymi problemami (z jakością druku, lub zacinaniem z powodu zasyfienia wnętrza wysypującym się tonerem), to zamienniki są dla niego. Dodam, że w pracy z powodu kosztów używamy nadal zamienników, a szybsza wymiana drukarek jest przez nas wkalkulowana, jednak przyznaję użeranie się z tym zamiennikowym syfem jest upierdliwe. W domu używam oryginałów - jest święty spokój. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez Kyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkam Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Z tego co słyszałem to faktycznie jak się drukuje na takich najtańszych tonerach to one się wysypują itp. tak jak napisałem wyżej, od lat jadę głownie na activejetach i nic kompletnie się nie dzieje, komunikat przy włożeniu nowego tonera, może gdzieś tam raz w trakcie użytkowania zwariuje i jeszcze raz pokaże "zainstalowano nową kasetę" ale to by było na tyle- żadnego sypania, drukarki jeszcze ani razu nie czyściłem. Raz mi się zdarzyło, że wałek był zarysowany i to było widać na wydrukach, ale reklamacja, wymiana i po sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 Laserówki są o tyle fajne, że nie zasychają, jednak jakość wydruku względem atramentówek kuleje :/ Jeśli autor ma przerabianą drukarkę (nie zczytuje poziomu proszku w tonerach) to można samemu je napełnić, jednak polecam uważać. Samemu zrobiłem gafę nasypując pierwszy raz i wsypałem cały pojemnik proszku (50g) zamiast ok. 20g i przy druku sypało proszkiem. Proszek wychodzi za 12-15zł za 50g, a starcza na 2,5 napełnienia tonera, więc jest to najtańsze rozwiązanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...