maxymili Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Kupiłem i jeszcze nie podłączyłem MSI r9 270X Gaming. Na ile procesor będzie tłumił tą kartę? Czy muszę zmienić procka i lub procka i płytę. Proc i5 2300 Płyta nie daje możliwości OC, chipset Q65. Pamięć 2*2GB obniżone taktowanie 1333. Dysk systemowy Intel SSD + Magazyn seagate 1TB. Zasilacz Scythe Kamariki 450 W. Monitor 1680*1050 DVI. ---------------- Do tej pory miałem 5850 i już po OC do 900MHz na low większość gier jako taka chodziła, ale nawet w WOT zdarzały mi się przycinki np podczas explozji etc. Chciał bym pograć spokojnie w medium. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Nie bardzo rozumiem, kupiłeś wszystkie graty i zamiast sprawdzić jak to będzie chodzić, pytasz co zmienić. Podłącz i sprawdź czy wydajność Cię będzie zadowalać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 WoT chyba dalej działa na jednym wątku. Moim zdaniem masz za mało RAMu, stąd te przycinki. Z grafiką jakiś tam progres będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Nie bardzo rozumiem, kupiłeś wszystkie graty i zamiast sprawdzić jak to będzie chodzić, pytasz co zmienić. Podłącz i sprawdź czy wydajność Cię będzie zadowalać.Karty jeszcze nie mam, dopiero co kupiłem z allegro, a procek miałem wcześniej. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 To coś nerwowo do sprawy podchodzisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) WoT chyba dalej działa na jednym wątku. Moim zdaniem masz za mało RAMu, stąd te przycinki. Z grafiką jakiś tam progres będzie. Chodzą pogłoski na darknecie, że po tym jak wprowadzili fizykę to już wykorzystuje 2 :zonk: Edytowane 26 Stycznia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Widziałem testy i od dawna już WOT wykorzystuje dwa 4 też ale dużo mniej dają. Głównie poprawia min FPS. To coś nerwowo do sprawy podchodzisz ;)taka natura, co zrobisz ;) ale poważnie i tak ciężko będzie stwierdzić co wynika z procka a co jak napisał kolega wyżej z pamięci np. Pytanie powinno brzmieć, jaki procek na 1155 będzie pasował do karty r9 270X od MSI. Czy opłaci się wymieniać płytę i kręcić czy tylko procek? Edytowane 26 Stycznia 2016 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...