kornis Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Wysiadl mi zasilacz 300W. Co moze byc tego przyczyna? Ostatnio zmienilo sie u mnie tylko to, ze kupilem nowy HDD Seagate 120GB 8MB Cache 7200.7. Mozliwe ze to przez to? W koncy 2 tygodnie dzialal bez zarzutu. Czy kupienie zasilacza o wiekszej mocy zalatwi ten problem? I ewenrualnie jaki polecacie i gdzie go kupic (sklep internetowy). Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 a jaka masz reszte sprzetu?? b moze przesadziles - masz cos podkreconego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 co to był za zasilacz (marka)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Wysiadl mi zasilacz 300W. Co moze byc tego przyczyna? Ostatnio zmienilo sie u mnie tylko to, ze kupilem nowy HDD Seagate 120GB 8MB Cache 7200.7. Mozliwe ze to przez to? W koncy 2 tygodnie dzialal bez zarzutu. Czy kupienie zasilacza o wiekszej mocy zalatwi ten problem? I ewenrualnie jaki polecacie i gdzie go kupic (sklep internetowy). Dzieki w kwestii dysku, jesli mozesz cos powiedziec, opinie, jaki halas, jak sie sprawuje to prosze mow, jutro kupuje taki dysk i chcialbym ew. wiedziec na co spojrzec tak last minute. pozdr. Jogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Wez sobie tego http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=opis&id=577 Taniej w necie nigdzie nie widzialem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Wez sobie tego http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=opis&id=577 Taniej w necie nigdzie nie widzialem... ZAJEB***A cena i gwar. na 2lata :) ja bym sie nie zastanawial :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Wez sobie tego http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=opis&id=577 Taniej w necie nigdzie nie widzialem... ZAJEB***A cena i gwar. na 2lata :) ja bym sie nie zastanawial :) ja bym sie tak nie podniecal,za niewiele wiecej (275zl) mozna kupic Chieftec'a 420W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Wez sobie tego http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=opis&id=577 Taniej w necie nigdzie nie widzialem... ZAJEB***A cena i gwar. na 2lata :) ja bym sie nie zastanawial :) ja bym sie tak nie podniecal,za niewiele wiecej (275zl) mozna kupic Chieftec'a 420W powiem tak: apetyt rosnie w miare jedzenia :) jak kupowalem mobo to zaczynalem od 500PLN a skonczylem na 800 :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Wez sobie tego http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=opis&id=577 Taniej w necie nigdzie nie widzialem... ZAJEB***A cena i gwar. na 2lata :) ja bym sie nie zastanawial :) ja bym sie tak nie podniecal,za niewiele wiecej (275zl) mozna kupic Chieftec'a 420W 420W Chiefteca mozna kupić nawet za 259zl ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojkom64 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Mi tez po dołożeniu dysku Seagate Barracuda 7200.7 120 GB 8MB Cache + kontroler ATA133 do kompa zasilacz marki Deer 350 Wat (big shit) stanął w płomieniach. Dobrze, że tylko sama zasiłaka się spaliła a nie cały komp. Teraz zestaw działa na Codeshicie 250 Wat i powiem szczerze ze Codegen lepiej trzyma napiecia od złomiastego Deera. Pewnie niedługo też bede musiał kupić nawy zasilacz i mój typ to oczywiscie nic innego jak Chieftec 360W lub 420W z aktywnym PFC. Tedsoft ma najtaniej w necie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornis Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Nic nie podkrecone. 512DDR (2x256DDR). Zasilacz CODEGEN 300W. Prolink GeForce2 Ti, Athlon XP 1600+, SBLive Player 5.1, Teac W524E, Epox 8KAH+. Nic nie wskazywalo na przegrzanie, poprostu siedzialem na kompie i nagle wylaczyl sie (no i sie nie wlaczyl juz;]). Zero halasow. Normalnie wszystko bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Wez sobie tego http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=opis&id=577 Taniej w necie nigdzie nie widzialem... ZAJEB***A cena i gwar. na 2lata :) ja bym sie nie zastanawial :) ja bym sie tak nie podniecal,za niewiele wiecej (275zl) mozna kupic Chieftec'a 420W 420W Chiefteca mozna kupić nawet za 259zl ;) nom ja za swojego dalem 260 pln :D wracajac do tematu to wiesz niby powinien ciagnac ale moze trafiles na jakas wadliwa serie i odechcialo mu sie pracowac z drugiej strony to przeciez codegen :lol: ;) :D. Spraw sobie cos porzadniejszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 coż kornis, twój sprzęt nie jest specjalnie prądożerny a dołożenie jednego twardziela nie robi jakiejs kolosalnej rożnicy, więc chyba twoja zasiłka byłą już na krawędzi śmierci, a dodatkowy dysk najwyzej przyspieszyl ją o kilka tygodni :( co kupic :?: zależy ile masz kasy. Za jakieś 120zł powinieneś dostać huntkeya 300W, za 200 zeta masz chiefteca 360W, za więcej to tak jak piszą wyżej. Jest jeszcze allegro z Fortronami. Wybór duży. Do twojego sprzętu spokojnie wystarczy Huntkey i będzie mial sporo zapasu mocy, to samo z fortronem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 coż kornis, twój sprzęt nie jest specjalnie prądożerny a dołożenie jednego twardziela nie robi jakiejs kolosalnej rożnicy, więc chyba twoja zasiłka byłą już na krawędzi śmierci, a dodatkowy dysk najwyzej przyspieszyl ją o kilka tygodni :( co kupic :?: zależy ile masz kasy. Za jakieś 120zł powinieneś dostać huntkeya 300W, za 200 zeta masz chiefteca 360W, za więcej to tak jak piszą wyżej. Jest jeszcze allegro z Fortronami. Wybór duży. Do twojego sprzętu spokojnie wystarczy Huntkey i będzie mial sporo zapasu mocy, to samo z fortronem. no wiesz jak ma placic 120 pln za huntka to wolalbym dolozyc te 19 pln i kupic Foxconna Deera 400W za 139 pln jak za ta cene swietna zasilka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...