Pinki Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 GRRRRR :arrow: :? Ostatnio cos dziwnego dzieje sie w Krakowie i mojej sieci osiedlowej :cry: Trzy dni temu ukradli huba z sasiedniego bloku, calkowicie rozwalili metalowa skrzynke na korytarzu i wyjeli huba :!: Wszystko w bialy dzien okolo godziny 15.00 :!: Musieli miec lom lub cos w tym stylu 8O Raz na jakis czas mozna ewentualnie wliczyc w koszty sieci ale dzis znowu zajebali huba :!: Tym razem w moim bloku. Znowu okolo 15.00 stracilem net "kabel sieciowy jest odlaczony" Wybieglem natychmiast z domu ( mieszkam na parterze a hub jest na trzecim pietrze ) na klatce zobaczylem jakiegos lysego typka, koles byl nieciekawy i gdy mnie zobaczyl zaczal schodzic na dol. Pojechalem na trzecie pietro i oczywiscie skrzynka otworzona ( nie wylamana, tak jakby kluczem otworzyli ) a huba nie ma :!: Oczywiscie nikogo nie udalo sie zlapac, rozpoznac itd :( Ostatnie trzy dni to 300zł strat admina :( A spoko koles :( Przed chwila gdy "pomagalem" naprawiac a raczej montowac jakies zabezpieczenie na skrzynke, klodke to do mieszkania obok wracala rodzinka. Babka chyba pracuje w Policji bo powiedziala ze dzis miala 12 zgloszen do podobnych przypadkow w calym Krakowie :!: Jedna siec stracila sprzet za 12 000zł :!: Bardzo ciezko jest ich zlapac na goracym uczynku :( U was tez tak jest/bylo :?: Poradziliscie sobie jakos :?: Co robic :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 hehehe a czemu nie załorzycie w tych skrzynkacgh takich pojemniczkow z taka wybuchowa substancja.. ? QRde nei wiem co jest w srodku niej ale jak sie przykada do 9V bateri to niezle potrafi twarz "znieczulic" :) Sprzedawali te małe czrne gowienka z alarmen anty włamaniowym chyba rosyjskiej produkcji.. napewno znajdziesz inne takie bajery! :) W sam raz na złodziei! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majson Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 W mnie providerem jest hyperion(celowo z małej litery). Gdy w zimie zakładali siec byl miesiac opuznienia, gdyż ktos wzioł sobie switche zanim jeszcze nawet siec w bloku została uruchomiona. Na początku była jedna kłódka w metalowej skrzynce- na srodku. Gdy to nie pomogło była kłódka na srodku i na dole bo tam właśnie odgieli blache. Za trzecim razem odgieli od góry ale troche im to zajeło czasu. Teraz albo są trzy kłódki albo switch mieści się w takiej prawie pancernej skrzynce. Ale zapewne i to do czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 nam zarabali slicznego huba co mi sie go udalo kupic za pol ceny (blad w cenniku pewnej krakowskiej firmy) ale straty pokrywa teraz provider - chociaz siec nie nalezy do niego to w jego interesie jest zeby LAN dzialal bo wtedy moze sprzedawac dostep do netu; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 A u mnie nie kradna na szczescie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diesel Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Drugim razem to pamietaj o kijach bejzbolowych, i lej po mordzie az bedzie pryskac krew na sciany! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 wg mnie to jakas firma "zlecila" kradzieze hubow itp. bo skoro w calym krakowie to sie dzialo to napewno to jakas konkurencja byla, albo firma ktora chce wejsc na rynek. Albo jacys admininstratorzy z innego miasta postanowli ze maja za malo hubow itp wiec sie wybrali na polowanie do innych miast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 a czy nie mozna tych hubow montowac wyzej :?: np jest sobie klata to czesto hub jest monotwany obok skrzynki od kablowki - co jest bledem skrzynka na hub lub inny sprzet od sieci powinna byc pod syfitem - wtedy sie do skrzynki idzie z drabinka, a nikt kto zamierza krasc nie bedzie biegał po klatce ze stołkiem lub drabina:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smerf3r Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 to w takim wypadku HUB'a montuje sie w domu lub w innym pomieszczeniu prywatnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tipper Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 to w takim wypadku HUB'a montuje sie w domu lub w innym pomieszczeniu prywatnymno wlasnie ja mam w domu 2 hub'y i przy okazji odrazu z adminem zalatwilem sobie ze musze jemu mniej placic (30->5zl na miesiac) i pozatym mam kontrole nad ludzmi podlaczonymi do tych hub'ow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Pinki na którym osiedlu mieszkasz?? U nas na Cegielniana/Róczaj (sieć jest na dwa ośiedla) też niestety zdażały się takie przypadki :evil: i zdażało się że nie miałem netu, nawet całkiem niedawno - tydzień temu. Oj zle się dzieje w grodze Kraka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Przenosic teraz te skrzynki z hubami jest ciezko :( Wisza 2 metry nad ziemia :( 7 skrzynek przenosic do domow, nie realne Mieszkam na Mogilskiej, admin zarzadza chyba jeszcze siecia na Sadowej i tam gdy nie mogli dostac sie do skrzynek poprzecinali kable :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 To sięnazywa chamstwo... Mam rade dla niego, niech kupi x sztuk pastucha elektrycznego. Ktoś dotknie skrzyni/zamka to popieści go prąd że bedzie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ł aż zgubi majty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Coz trzeba maskowac kable, switche starac sie umieszczac w kanalach na kable itd zeby nic nie bylo widac. A juz najlepiej to umieszczac urzadzenia u zaufanych ludzi lub w pomieszczeniach w budynku do ktorych nie maja dostepu ludzie z zew. schron, rozdzielnie ciepla, centralki itd. Acha i jeszcze moze przydac sie tak jak wczesniej wspomniano jakis alarm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...