Skocz do zawartości
tito

Zasilacz do i5 6500 + r9 390

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę się zdecydować jaki zasilacz w kwocie do 250 zł kupić. W sprawach zasilaczy jestem laikiem, dlatego proszę o pomoc. Do wyboru mam 3 opcje:

- SPC Vero m1 600w

- xfx core ts 550w

- thermaltake se 530w (nie wiem czy ten da radę)

Który byście polecali ? Dodam, że moja obudowa to Fractal core 1500 z customowym oknem, także czarne płaskie kable są dużą zaletą vero m1. Z drugiej strony podejrzewam, że jest to gorszy zasilacz od xfx-a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe chcę 970 :( Ponieważ komputer ma starczyć na ok 3-4. lata, a jak wiadomo nvidia zaniża wydajność swoich starych kart np. gtx 780 dawniej wydajniejszy od r9 280x o ok. 40% teraz z nim remisuje w większości tytułów. Czyli mówicię, że ten se 530 wystarczy do tego zestawu w zupełności ? Chciałbym żeby pociągnął dłuższy okres czasu. :)

Edytowane przez tito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym nie chce bronić nvidii (chodź na to wyjdzie) ale nie wiem jakie testy przeglądałeś bo w żadnym mi znanym gtx780 nie konkuruje z r9 280x. Chyba że masz na myśli skopane tytuły jak assasin czy batman itd.

Obniżanie wydajności 780 też jest dyskusyjne, raczej bym mówił o podniesieniu wydajności 970 co z resztą dotyczy każdej nowej serii od obu firm.

Nawet jeśli nvidia by kiedyś miała obniżyć wydajność 970 to i tak będzie ona lepsza od 390 w twoim przypadku ze względu na słabe sterowniki od amd objawiając się sporym narzutem na procesor, które chcesz w dodatku połączyć z "nisko" taktowanym procesorem.

Można oczywiście dyskutować w nieskończoność i walić testami z jednej i drugiej strony. Jak nie kupiłeś 390 to radzę wymienić na 970 i tyle.

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz kasę na i5 6600k to czemu nie?

http://www.anandtech.com/bench/product/1594?vs=1595

w r9 390 8gb pamięci jest kuszącą opcją.

nowsza gra,nowszy monitor i pamięć jest zżerana porządnie,a z każdą generacją gier będzie pewnie jeszcze weselej :biggrin:

a jeszcze nie tak dawno 2gb vramu miało wystarczyć na ho ho ho...

i karty zielonych maja swoje plusy jak i grafy czerwonych.

ja (odpukać) sentymentu nie mam a miewałem i te i te :biggrin:

Edytowane przez niszczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi