TheMerkuryPL Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) zestaw ma zawierać tylko komputer: Buda i system do czego komputer będzie wykorzystywany:gry jaką kwotę chcesz przeznaczyć:4900zł czy części mają być nowe czy mogą być używane:nowe czy będziesz podkręcał podzespoły:spróbuję jak się nauczę w jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać:1080p czy mieszkasz poza Polską:mieszkam w polsce czy możesz użyć części ze starego komputera takich jak: dysk twardy, napęd optyczny, obudowa:nie czy preferujesz jakiś konkretny sklep:morele.net...chyba że jest lepszy Za wszystkie propozycje bardzo dziękuje,pozdrawiam Prosiłbym o polecenie monitora za ok 1000zł(ceny zamonitor nie wliczam do ceny za komputer) Edytowane 30 Stycznia 2016 przez TheMerkuryPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Skoro brak wymagań, jedynie barierą jest kwota 4400zł to: zestaw z polecanych 3750zł + Windows (W8.1 BOX 430zł, W10 BOX 520zł) + obudowa, np.:SilentiumPC M35 200zł , Zalman Z1 180zł, Corsair 200R 250zł Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 zmieniłbym gpu na ga r9 390 g1 - podobna cena lub ciut drozej asus r9 390. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 czy będziesz podkręcał podzespoły:spróbuję jak się nauczę Nie nauczysz, jeśli nie spróbujesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMerkuryPL Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2016 Nie jestem pewien podkręcania procesora i karty graficzne bo niewiem czy to bezpieczne dla podzespołów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Prosiłbym o polecenie monitora za ok 1000zł(ceny zamonitor nie wliczam do ceny za komputer) Monitor Dell U2414H ;) W tej cenie do gier lepszego nie znajdziesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Prosiłbym o polecenie monitora za ok 1000zł(ceny zamonitor nie wliczam do ceny za komputer) AOC i2769vm 27" 959zł , Dell s2715H 27" 1239zł Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Podałeś wybitnie nienadające się monitory do: do czego komputer będzie wykorzystywany:gry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burrito Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) zmieniłbym gpu na ga r9 390 g1 - podobna cena lub ciut drozej asus r9 390. GTX 970 wydajniejszy i świetnie się podkręca. Nie ma sensu taka zmiana. Nie jestem pewien podkręcania procesora i karty graficzne bo niewiem czy to bezpieczne dla podzespołów. Bezpieczne, o ile nie przesadzasz ze zbyt wysokim napięciem. W Twoim przypadku wchodzi jedynie OC karty graficznej, gdyż procesor masz zablokowany. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Burrito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Wiem , że są lepsze 27" do gier ale cena też odpowiednio większa.A za około 1000zł chętnie przesiadłbym się na 27". Siedzę na U2414H i mi brakuje. Czas reakcji też ma najgorszy (z zaproponowanych) Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Za 1000zł nie kupisz monitora 24"+ tylko protezę. Ten Dell U2414 jest najbardziej opłacalny bo ma super matrycę do gier (jedna z szybszych IPSów do gier). Te co podałeś to tanie IPSy od LG. Tanie znaczy budżetowe, czyli ani jakość obrazu ani parametry matrycy nie są porównywalne do w/w U2415H. Skoro wiesz, że są lepsze, ale odpowiednio droższe, a autor chce do 1000zł, więc podawaj DOBRE monitory do 1k zł, nie szmelc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Monitor za 1000zl do gier... Poszukaj uzywanych 120hz. Xl2411z pojawia sie na allegro co jakis czas za ok. 900zl. Xl2420t byl niedawno za 900zl, Lg 24gm77-b nowka za 1060zl. Xl2411z>24gm77-b>xl2420t>xl2411t. Na blurbusters masz liste monitorow 120hz. Dalbym linka ale na tablecie nie chce mi sie wlaczyc:/ Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 podawaj DOBRE monitory do 1k zł, nie szmelc ;) Za taki uważam U2414h, używam takiego. No może nie szmelc ale całkiem średni. Jak dla mnie praca/rozrywka nie różni się od np. IIyama x2380hs i AOCi2369vm, swego czasu polecane, z którymi mam przyjemność mieć styczność. A gołym okiem różnic nie widać...jedynie większy rachunek. Ja nie patrzę na cyferki :) i historie "jeden dell jest ok, drugi już nie". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMerkuryPL Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Niewiem też czy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> matryce ips czy tn do gier? No ale zanim kupie monitor muszę widzieć jaki komputer mam kupić oraz system do tego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ja nie patrzę na cyferki :) i historie "jeden dell jest ok, drugi już nie". Ja nie patrzę na markę tylko na parametry. Ten Dell ma po prostu bardzo dobrą matrycę do gier. Jakby komputer był do np. grafiki to poleciłbym coś innego. Niewiem też czy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> matryce ips czy tn do gier? W takiej kwocie myślę, że nie ma co schodzić poniżej IPSa. Co innego jakbyś miał dopłacić te 200-300zł do 144Hz TNki. No ale zanim kupie monitor muszę widzieć jaki komputer mam kupić oraz system do tego komputera. W tej kwocie na pewno Windows 10, nie ma co się bawić w upgrade. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMerkuryPL Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 A jak bym dopłacił do monitora ok 250zł to co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 To co wczesniej napisalem. Tyle, ze nowe. Jesli znalazlbys xl2411z uzywane do 900zl to tylko brac. Benq ma gwarancje d2d przez 2 albo 3 lata, a te monitory byly w promocji z okazji iem w Katowicach za niecale 800zl i pojawiaja sie na ogol ze 2 w miesiacu na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 No dokładnie, BenQ. Tylko poczytaj sobie o wadach i zaletach. IPS vs TN. Ja bym wybrał IPS, ale to jestem ja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMerkuryPL Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) A co byście polecili w zestawie za 4900zł z systemem? Edytowane 31 Stycznia 2016 przez TheMerkuryPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ten zestaw, który wcześniej polecano http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_styczen_2016?page=0,15 Zmieniasz w nim grafikę na MSI Gaming lub Asusa Strixa, ew. inna z dwoma wentylatorami. Zmieniasz zasilacz na XFX 550W. Dokładasz chłodzenie Fera2. Dokładasz Windowsa 10 Home box. Jakieś pudełko po butach, by to zmieścić. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMerkuryPL Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 A co myślicie o tej karcie zotac geforce 970 extreme core edition? Słyszałem że jest bardzo wydajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Będzie tak samo wydajna, jak każdy inny gtx970 po zrównaniu zegarów. Cena kosmiczna i tylko 24 miesiące gwarancji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMerkuryPL Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Aha A czy kupowanie licencji na program antywirusowy ma sens czy starczy zwykły avast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Podobno Windows Defender całkiem ok sobie radzi. A czy jest sens używania Antywira to bym się też kłócił ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMerkuryPL Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 A jeszcze co do komputera. Czy w grach będzie potrzebne 16 gb ram czy raczej 8 starczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Ja jeszcze nie spotkałem gry co by potrzebowała więcej niż 8GB RAMu. Często gram w BF4 z włączoną wirtualką, przeglądarką i YT i zostaje jeszcze trochę wolnego RAMu. Więc jak na razie moim zdaniem styknie 8GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMerkuryPL Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Witam zamawiam właśnię komputer i zastanawiam się czy kupić kartę graficzną od MSI czy od Asusa chodzi o kartę gtx 970 a także zastanawiam się nad płytą główną od tych samych marek do 450 zł z dobrą kartą dzwiękową i sieciową... co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 No przecież masz testy w necie. Model to kwestia indywidualna, w większości przypadków nie ma większej różnicy między jedną a drugą kartą. Sieciówka nie zrobi żadnej różnicy jak będziesz siedział na jednym systemie, każda będzie tak samo dobra. Dźwiękówka... podaj konkretne modele. Tutaj musiałbyś poszukać testów dźwiękówek na podobnych płytach. Ale też obstawiam, że nie zrobi większej różnicy. Inaczej, jeśli szukasz czegoś konkretnego to musisz sam się zorientować czego, bo takie "strzelanie", że może inna dźwiękówka, sieciówka itp to nigdy nic nie kupisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMerkuryPL Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Dobrze to w sumie kupię os MSI kartę a taką kupię płytę główną : http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z97-gaming-3-intel-z97-4xddr3-1x-m2-vga-gblan-atx-z97-gaming-3-640720/ Edytowane 14 Lutego 2016 przez TheMerkuryPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...