zajecc Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Witam! Zwracam się do Was z prośbą o podpowiedź w kwestii stworzenia hmm czegoś w rodzaju bazy danych, wytłumaczę to tak: prowadzę działalność, w której mam kilka osób, każdy korzysta z różnych narzędzi (przedmiotów) i gdy ktoś z nich coś potrzebuje wymieniają się itd. Chciałbym mieć nad tym piecze, tzn. Chciałbym posiadać bazę gdzie wpisałbym imiona i nazwiska tych osób, nazwy narzędzi kto i co w ma w danym momencie a także daty kto coś przyjął a potem komu wydał - w ten sposób by każdy miał do niej dostęp i sam wpisywał, że tego i tego dnia, wziął "coś" a potem że tego i tego dnia wydał to "kowalskiemu". Mam nadzieję, że w miarę możliwości jest to zrozumiałe, jak można takie coś ogarnąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Najprościej to stworzyć prostą bazę MySQL czy nawet SQLite z tymi przedmiotami i napisać prostą stronę przez którą każdy by logował się nazwiskiem/ID czy czymkolwiek i zaznaczał co bierze. Ciężko tak ogólnikowo to rozpatrywać ale to chyba najprostszy sposób. Baza MySQL + prosta stronka w obrębie sieci w firmie i każdy sam zaznacza co i kiedy bierze. A Ty tylko masz podgląd do całości i musisz zadbać żeby odpowiednio rubryczki wypełniali ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajecc Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 też tak myślałem, tylko chciałbym żeby dostęp do tego był z dowolnego miejsca, każdy z własnego domu itp. MySQL ograniczy mnie do obrębu sieci w firmie. Łopatologicznie myśląc to może przez dokumenty google ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Przez dokumenty Google po pewnym czasie będziesz miał syf jakich mało ;) Jest coś takiego jak VPN ;) Jesteś w sieci LAN z każdego miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 a nie ma jakiegos gotowego programu? - wrzucisz go w koszty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...