drozdunysa Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Witam, mam poważny problem gdyż nie mogę uruchomić komputera do windows 10.Komputer po uruchomieniu po ok 5 sekundach się restartuje potem wyłącza i znowu sam się włącza i tak w kółko.Co drugi reset pojawia się co prawda obsługa płyty ale jak naciskam np. Del żeby wejść do biosu, w ogóle nie reaguje podobnie jest z innymi opcjami (F10, F8) Ostatnio zaktualizowałem biosa do najnowszego f7 do płyty głównej Gigabyte Ga-z97x gaming 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Cały sprzęt podaj i zresetuj BIOS (baterię wyciągnij). Sam z siebie się zaczął restartować czy coś grzebałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdunysa Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 komputerprocek: intel i7 4790k płyta: Gigabyte Ga-z97x gaming 5 pamięć: 8gbdysk: sandisk 2,5 ssd, ultra II 120gbgrafika gtx 660 2gb ddr5 ocGrzebać grzebałem :P - po aktualizacji biosu zauważyłem, że microsoft eagde się zacina. Odinstalowałem i wgrałem (dalej się zacina)-Chciałem przywrócić poprzednią wersje biosu w programie @bios bo zapisywałem ale się nie dało.Pokazywało że jest zabezpieczenie i nie można cofnąć do starszego. Przed aktualizacjąmiałem w biosie sata na IDE po wgraniu jużmi przeskoczyło na chyba ahci(kurde ten środkowy co jest w menu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zresetowałeś BIOS? Mów o faktach, a nie takimi ogólnikami. Co grzebałeś? Gdzie? Po co? Jaki BIOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdunysa Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Biosa nie resetowałem (wgrałem po prostu biosa najnowszego F7 za pomocą pendrive) komputer się zrestartował i wyglądało że jest ok. Ale baterii z płyty głównej nie wyciągałem bo niby tak się resetuje biosa do ustawień fabrycznych.Dobra chyba zdecyduje się na wyciągnięcie baterii jakieś porady? Widziałem kilka filmików jak resetują ale do mojej płyty nie widziałem.-Czy muszę odłączyć wszystko co mam podpięte z zewnątrz (mysz, klawiatura itp)?prąd to wiadomo.-Czy muszę odłączyć wszystko wewnątrz komputera od płyty głównej?- Po wyjęciu baterii muszę dać zworkę na clr cmos (widziałem filmik że tak robili ale to starsza płyta była)?Wystarczyło wyciągnąć jedną kość Ramu i ruszył, zaktualizowałem jeszcze raz biosa na F7 i wgrałem optymalne ustawienie (zrobiłem wszystko jak podano w książeczce do płyty głownej) wsadziłem drugą kość i działa wszystko pięknie. PÓKI CO :P Edytowane 31 Stycznia 2016 przez drozdunysa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...