lyskonzi Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Witam. W związku z tym. że chciałbym dokupić sobie troche Ramu, nasuneło mi się pytanie o dual channel. Posiadam Ram Kingston Hyperx blu 1600 CL 9, czy jesli dokupie do niej kość HyperX FURY 1600 CL 10 to beda one dzialac w DC? Bardzo Proszę o pomoc, gdyż nie mam pojecia które kosci zakupic. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 W teorii powinny działać , w praktyce to różnie może być . Możliwe że trzeba będzie zwiększysz opóźnienia dla pierwszej kości . Ew. kupić jakąś kość 1 600 mhz CL9 - pełno ich na rynku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyskonzi Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Dziekuje za odpowiedz. A gdybym kupil sobie teraz 2 x 4gb innej firmy, pracujace ze sobą w DC to czy nie beda one kolidowały z tamtą koscia 4gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Kolidowania to nikt nie wykluczy , zawsze się może zdarzyć , szczególnie jak to będą kompletnie różne kości . Choć nawet takie same kości mogą być tylko pozornie takie same , szczególnie jak druga kość kupowana jest po kilku latach - nowa wersja może mieć moduły DRAM od innego dostawcy . Inna kwestia to samo DC - dziś w zasadzie nic nie daje ( mało kiedy dawało , już więcej można było zyskać na wyższym taktowaniu kości czy odpowiednim ustawieniu taktowań względem CPU , o większej ilości ram już nie mówiąc ) . Posiadanie DC to w zasadzie dla sportu , realnie nic to nie daje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyskonzi Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 A polecilbys mi jakies kosci w przystepnej cenie? (2 x 4gb) no i zeby w miare pasowaly do tamtych oraz do plyty glownej. Mam Athlon x3 450 Plyta -gigabyte 970a ud3 Grafika gtx 950 Zasilacz Antec 500w Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Daruj sobie rozbudowę pamięci i zbieraj miedziaki na nowe mobo + cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...