pisi123 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Potrzebuje wymienic plytke PCB od dysku WD BLUE 1 TB REV P1 2060-771829-004, niby nie mam mna dysku jakiś ważnych danych, ale chciałbym zaoszczędzić kasy i nie kupować drugiego. Szukałem na allegro jakiś umarłych dysków, ale inne WD BLUE mają inny ten numer co podałem wyżej i ścieżki też inny układ . Mogę użyć płytki z dysku który ma inaczej ułożone ścieżki, albo jak znaleźć taka samą płytkę PCB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Muszą z tego co pamiętam zgadzać się 4 ( albo 3 ) ostatnie cyfry spisane z laminatu elektroniki. 2 sprawa romu... to też nie może być na chybił trafił ( ten sam firmware musi być ) Najpierw zaoszczędzisz sobie większych zakupów jak wymienisz zasilacz ( to było jego pierwsze ostrzeżenie -- nie bez powodu padła elektronika dysku a ta jest czuła ) Daj zdjęcia od strony elementów elektroniki. 2 co się dzieje przy podłączonym dysku do zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisi123 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Cala elektronika działa, tylko wejście na kable jest zepsute (oderwane), próbowałem przylutować ale nie bardzo idzie bardzo mało miejsca pomiędzy stykami . Plytka jest w 100 % sprawna poza właśnie tymi wejściami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...