GamalPL Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Specyfikacja Gigabyte R9 270x AMD Phenom 965 BE @4Ghz 2x dyski 250 i 500 SSD Plexor 128 GB I 4 wentylatory Jaki zasilacz polecacie do tego ? Miałem XFX 550W ale się popsuł raczej tylko on, a przynajmniej oby. Myślałem żeby coś mocniejszego na lata, boo pewnie coś kiedyś zmienie. Dzięki Edytowane 1 Lutego 2016 przez GamalPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Ile masz kasy ? Dobre 450W tutaj wystarczy - Corsair VS 450W / Antec VP 500W / SPC Vero L1 500W z budżetówek , XFX Core TS 430W z tych lepszych . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamalPL Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Mam 350 zł, ale chcę mieć pewność. Skoro 550W się popsuło to jakoś nie mam pewności do mniejszych liczb. Choć wiem ze 450W wystarczy spokojnie A i teraz pytanie skoro żaden z kondensatorów nie jest wybrzuszony to co mogło się stać. Wszystko wygląda normalnie. Edytowane 1 Lutego 2016 przez GamalPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Przy takiej kasie to albo XFX Core TS 550W lub pseudomodularny Cooler Master G550M 550W . Ew. poszukać ( lub dołożyć ) PSU z certyfikatem 80+ Gold np. XFX XTR 550W - w proline wersja 550W kosztuje ~390 zł , ew. tutaj za 365 zł tylko nie wiem jak ze sklepem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) G550M, polecam z pierwszej reki. ;) Swietny zasilacz, 5 lat gwarancji... Edytowane 1 Lutego 2016 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Przy takiej kasie to albo XFX Core TS 550W lub pseudomodularny Cooler Master G550M 550W . Ew. poszukać ( lub dołożyć ) PSU z certyfikatem 80+ Gold np. XFX XTR 550W - w proline wersja 550W kosztuje ~390 zł , ew. tutaj za 365 zł tylko nie wiem jak ze sklepem . Ze sklepem normalnie, to jest x-kom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GamalPL Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2016 XFX troszkę za dużo kosztuje nie zależy mi na modularnosci, ale fajnie jakby było semimodularnosc. CM wydaje się najlepszy. Dość tani 5 lat gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sequndos Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 XFX troszkę za dużo kosztuje nie zależy mi na modularnosci, ale fajnie jakby było semimodularnosc. CM wydaje się najlepszy. Dość tani 5 lat gwarancji. No i przede wszystkim sprzęt zaufanej marki, a nie żadne budżetówki, którym nie ma co ufać. Warto kupić coś lepszego, bo zasilacz to istotna inwestycja, a co najważniejsze - przy dobrym zakupie będzie to sprzęt na lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Akurat ten CM to dobra konstrukcja , marka może i średnia ale sam zasilacz jest bez zarzutu . Choć trochę za drogi . A co do XFX i jego ceny - w satysfakcja.pl masz go za 365 zł a to filia X-kom . 15 zł więcej ponad budzęt a zyskujesz certyfikat 80+ Gold , pełną modularność i tryb półpasywny - wentylator włącza się przy obciążeniu 30+ % z tego co pamiętam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...