ArTmol Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Cześć. Od jakiś 3tygodni posiadam ten dysk. Od samego początku były problemy. Mam na nim Windows 10 i zanim się on włączy (czasami za pierwszym razem) to potrafi z 5 razy wywalić błąd że system jest uszkodzony, ale i tak się uruchomi. Patrzałem prędkość dysku programem dołączonym na płycie Samsung Magician i tak odczyt 282mb/s a zapis 259mb/s. Bardzo mnie niepokoją te wyniki. Dysk kupowałem w Media Expert. Byłaby możliwość oddania go prosząc o zwrot pieniędzy? Zastanawiam się nad wymianą na Crucial'a BX100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Urzekła mnie twoja historia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 po 3tyg. nie masz możliwości zwrotu, jedynie reklamacji bądź rękojmi, zainstaluj Samsung Magician i prześlij tu screena z zakładki SMART jeśli chcesz otrzymać jakąkolwiek logiczną pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 A jaki masz sprzęt - konkretnie jaka platforma , AMD czy Intel , coś nowego czy jakiś staruszek ( AM2+/AM3 czy S775 ) . Sprawdzałeś prędkości SSD za pomocą innego programu np. AS SSD czy Crystal Disk Mark etc? Bo jak tylko jeden program podaje takie prędkości a reszta znacznie wyższa to problem może leżeć po stronie softu a dysk fizycznie jest OK . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTmol Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Intel na 1150 i5 4460 odczytywanie 280mb/s a zapis 258mb/s. Testowałem to Crystal Disk Mark. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 SATA 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTmol Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Kabel jest SATA III dokładnie ten http://www.morele.net/natec-sata-data-iii-50cm-nka-0615-645400/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Czyli jednak sata 2... W które gniazdo wpiąłeś ssd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTmol Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 No normalnie pod SATA 3 tak jak zwykły talerzowy był podłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 model płyty? Które dokładnie gniazdo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTmol Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 http://images.morele.net/full/582757_4_f.jpeg. Już nie pamiętam dokładnie ale zdaje mi się że górne (to białe) bo z tego co pamiętam to pod dolnym był talerzowy podłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 To jak już będziesz wiedział, gdzie masz go podłączony, zapodaj testy w CDM, AS SSD, Anvil's Storage Utilities i zarzuć screenami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTmol Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) AS SSD mi nie działa ale zrobiłem w tych 2 test .http://imgur.com/bEDHUJS http://imgur.com/Cu2cNlBSSD mam podpięte na dole w porcie SATA 3 a HDD u góry też w tym samym porcie. Edytowane 4 Lutego 2016 przez ArTmol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Coś tam grubo popierniczyłeś. Dysk chodzi pod Sata II a nie III - to na początek. Jak to AS SSD nie działa, co dokładnie? Screen z tego programu daje ważne informacje. CristalDiskInfo też by się przydało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Pewnie net frameworka nie ma i dlatego as ssd nie działa. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Według tego co piszesz to wpiąłeś dysk w gniazdo [1]. Na płycie masz opisane, że SATA2 to porty 0 i 1. Przepnij ssd w czarne gniazdo i powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Akurat czarne gniazda do sata 2, białe sata 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) Faktycznie, mój błąd. Odszukałem tą płyte: ga b85m d3h Białe porty to sata3 i tam powinien być podpięty ssd. Może kwestia ustawień w biosie? Masz ustawiony tryb pracy na AHCI? Edytowane 5 Lutego 2016 przez Razziel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArTmol Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2016 Dobra prędkość już normalna jest. Ale dalej nasuwa mi się pytanie czy przez te prędkości wywalają błędy systemowe? Bo chyba nie w tym tkwi problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 jagbyś miał kod błędu byłoby łatwiej. Odczytaj jakimś blue screen view. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...