Digichaos Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 WitamPotrzebuje komputera dla brataKomputer potrzebny nauki programowania c# javascript-cssJeśli chodzi o gry to ma działać Lineage 2, World of Tank, LoL Rozdzielczość 1920x1080Posiadam juz dla niegoDYSK SSD 256GB Crucial MX 100Oboduwa Zalman Z3Asus Xonar DX na pci-e@Budzet wsumie nieograniczony ALE chcialbym wydac jak najmnie poniewaz komputer ma byc tylko i wylacznie do zadan wyzej wymienionych Chcialbym kupic czesci uzywane z gwarancja @Pytanie do was czy AMD APU ma sens ?@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) W apu bym nie szedł, trochę słabe, za 350zł da się kupić gtx750ti o małym poborze energii i znacznie lepszej wydajności niż jakiekolwiek apu, nawet iris pro 6200 z broadwella. Reszta zależy jak ma być tanio. Na skylake i haswella raczej nie patrz bo są drogie w stosunku do możliwości. Sandy/Ivy bridge, i zależnie jak tanio ma być i3 lub i5. Wymagania lola są zerowe, nie wiem jak pozostałe opcje, czy np. i5 tam dużo daje, wtedy warto dołożyć do i5. Nie patrz na gwarancję przy używanych cpu bo się to nie psuje, i można i tak dać na gwarancje do intela po numerach. Czasem trafi się okazyjnie haswell, ale trzeba mieć cierpliwość i szczęście. Jak i3 to jakaś biedna płyta na chipsecie H albo B, a jeżeli odblokowany i5 to warto brać płytę P67/Z68/Z77, lub przy haswellu Z87/97. Warto szukać zestawu mobo/cpu/ram zazwyczaj pakiet jest tańszy, na zasadzie "sprzedawca się pozbywa całości". Edytowane 6 Lutego 2016 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 GTX 750Ti za 350 zł to zapewne albo jakieś "od Turka" (żeby dosadniej tego nie napisać) albo z serii "wygląda w porządku, ale nie mam jak sprawdzić czy działa, nie przyjmuję negatywów"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Pytanie do was czy AMD APU ma sens ? Nie wiem jak dwie pozostałe gry, ale do LOLa APU wystarczy. A skoro ma być do nauki to nie ma sensu pchać dedykowany kart graficznych, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 GTX 750Ti za 350 zł to zapewne albo jakieś "od Turka" (żeby dosadniej tego nie napisać) albo z serii "wygląda w porządku, ale nie mam jak sprawdzić czy działa, nie przyjmuję negatywów"... Zobacz na allegro w archiwum w ostatnim czasie ile poszło takich kart. Nie ma tego dużo, ale spokojnie da się kupić jak poczekasz z ~2 tygodnie. Jak komuś się nie chce sprawdzić, poczekać, albo nie umie ustawić czytnika rss, to płaci więcej, proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...