Kamil_NN Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 W biosie na pewno tryb SATA ustawiony na AHCI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Tak, na 100%. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Na pewno pobrałeś ten sterownik i próbujesz instalować wersję x64? http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/sata/IRST_Win7-8_8-1_VER12801016.zip Może jakiś dedykowany sterownik od asusa dla tej płyty rozwiąże problem zamiast intelowskiego http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/sata/ASMEDIA_Win7_81_10-Ver3160.zip Ewentualnie można spróbować na najnowszych sterownikach dostępnych na stronie intela, może one załapią https://downloadmirror.intel.com/25165/eng/SetupRST.zip Edytowane 24 Lutego 2016 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Dobra, jutro spróbuję. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Zainstalowały się tylko te z drugiego linku. Mam pomysł. Może defragmentacja? Jednak gdy wszedłem w systemowe narzedzie zobaczyłem zaznaczony mój ssd. Moje pytania: 1.) Odznaczyć ssd tam? 2.) Jest jakiś soft który lepiej zrobiłby tą defragmentacje? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Smartdefrag Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Może być deffrager? :3 A odzanczyć w windowsie ssd? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 ssdeków się nie defragmentuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Wiem, czyli odznaczyć w windowsie? Bo zauważyłem że ma 35%, a hdd aż 45%. A w czym defragmentować? Bo deffragera mam już w systemie. Może jest coś lepszego? Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Może być deffrager? :3 A odzanczyć w windowsie ssd? A co? masz Windowsa XP, że chce ci defragmentować ssd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Tak, SSD się nie defragmentuje bo tam nie ma co defragmentować. Poza tym system raczej nie powinien Ci na to pozwolić... Czym tego nie zrobisz to będzie praktycznie ten sam efekt. Ale to raczej nic nie da. Jak dla mnie masz syf w systemie i stąd problemy. EDIT: odpal sobie w tle Monitor Zasobów (Uruchom -> Resmon) i jak gra złapie Ci zwiechę to sprawdź aktualne odczyty dla dysku, procesora, ramu.... ew TAK. Jak zobaczysz jakieś dziwne odczyty to będziesz wiedział co się dzieje. Bo takie szukanie jak teraz do niczego nie doprowadzi, bo to może być wszystko. Edytowane 25 Lutego 2016 przez Bonusso3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Skoro niby mam syf w systemie to jak możliwe że o wiele bardziej wymagające gry chodzą płynnie? Ok, sprawdzę to. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Tak jak mówię, miałem identycznie to samo (BF3 ultra, war thunder ultra) działały bez problemu a w WoT były pojawiały się freezy 1-5 sekundowe i powodem był brak sterowników IRST. Jeżeli masz możliwość zainstalowania sobie na 2-gim dysku (hdd) systemu np. windows 7 64 bit zamiast 8-ki to tam bez problemu zainstalujesz IRST ewentualnie trzeba dogłębnie szukać przyczyny braku możliwości zainstalowania sterowników u Ciebie wyszukując w google błąd który u Ciebie pojawia się przy ich instalacji i używając solucji podanych przez tych ludzi EDIT: gdzieś na forum wyczytałem, że twoja płyta ma różne wejścia SATA (jedne intelowskie jedne asmedia czy coś takiego) powinneś używać wejść żółtych oraz upewnić się że jest włączone AHCI Edytowane 25 Lutego 2016 przez Kamil_NN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Sterowniki asmedia rozwiązały problem :D Gdzie znalazłeś te stery? Bo jak bd format to warto wiedzieć :) Dzięki ;) Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) czyli rzeczy elementarne nie były zainstalowane? czyżby dysk był podpięty nie pod główne [intelowskie] złacza tylko pod dodatkowe? ps strona płyty Edytowane 27 Lutego 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Niestety problem wrócił, ale ścinki są o wiele rzadsze. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2016 Nie raczyłeś odpowiedzieć na moje poprzednie pytania, więc zacytuję sam siebie twoja płyta ma różne wejścia SATA (jedne intelowskie jedne asmedia czy coś takiego) powinneś używać wejść żółtych oraz upewnić się że jest włączone AHCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Jest pod żółte, obydwa dyski są. I tak ahci jest włączone. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Lutego 2016 przez paw565 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2016 Ściągnij AS SSD benchmark i daj zrzut ekranu z wyników żeby było widać jaki jest sterownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paw565 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2016 Problem jednak już calkowicie zniknał. Do zamknięcia. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...