Skocz do zawartości
Tmad0z

Monitor do gier - max 1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad kupnem nowego monitora, który ma głównie służyć głównie do grania w dynamiczne gry i przeglądania internetu. Interesuje mnie głównie matryca TN ponieważ zależy mi na szybkim czasie reakcji, braku smużenia a także niskim input lagu. Przeczytałem dużo recenzji, opinii różnych użytkowników na wielu forach i waham się pomiędzy dwoma monitorami - iiyama GE2488HSBenQ RL2455HM. Słyszałem że BenQ RL2455HM ma trochę gorsze kolory i niewiele większy input lag niż iiyama GE2488HS. Dlatego jestem bardziej skłonny kupić monitor iiyama. Niestety nie udało mi się nigdzie znaleźć jak wypada kwestia podświetlenia GE2488HS, w BenQ RL2455HM jest dobrze rozłożone i nie stanowi problemów. Czekam na wasze opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć uwagę na Asus VX2418, niski input lat i brak smużenia, o wiele większy kontrast niż ten benq i i iiyama, co przełoży się na lepsze odwzorowanie kolorów i w ogóle względy estetyczne obrazu w podobnej cenie.

Chodziło ci o model VX248H ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło ci o model VX248H ?

Tak, oczywiście chodziło mi o ten, coś mi klawiatura zaszalała  ;-)

Po polsku nie widziałem zbyt dużo recenzji, ale np tu jest trochę info: http://www.amazon.com/VX248H-24-Inch-Screen-LED-LIT-Monitor/dp/B00GMGHCVG

Edytowane przez Keepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwróć uwagę na Asus VX2418, niski input lat i brak smużenia, o wiele większy kontrast niż ten benq i i iiyama, co przełoży się na lepsze odwzorowanie kolorów i w ogóle względy estetyczne obrazu w podobnej cenie.

Ciekawe, skąd wziąłeś taką ciekawostkę. Chyba nie z danych producenta o kontraście dynamicznym, który można sobie co najwyżej rozbić o kant d***? Wszystkie te monitory ledwo sięgają 900-1000 po kalibracji, więc nie ma tu żadnej różnicy - badziew TN zawsze będzie badziewiem TN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi