Screenbeat Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam, Od kilku lat posiadam dysk SSD samsung 830. Ostatnio wymieniłem wszystko w komputerze i zastanawiam się czy wymiana ssd na jeden z tych polecanych typu SanDisk SSD Plus 120 GB wpłynie znacznie na poprawę wydajności? Czy te zmiany są tak nieznaczne, że jednak się to nie opłaca? Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie ma taka wymiana sensu, o ile ten Samsung nie jest niesłychanie zajechany. Wymienisz przy okazji przechodzenia na większy SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Jak wyżej. Bardzo dobra konstrukcja. Wymiana niezalecana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 ja przeszedłem z 830-stki na plextora m6 i żadnej różnicy na co dzień, jakby mi ktoś w nocy podmienił to bym nawet nie zauważył :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam, Od kilku lat posiadam dysk SSD samsung 830. Ostatnio wymieniłem wszystko w komputerze i zastanawiam się czy wymiana ssd na jeden z tych polecanych typu SanDisk SSD Plus 120 GB wpłynie znacznie na poprawę wydajności? Czy te zmiany są tak nieznaczne, że jednak się to nie opłaca? Pozdrawiam ! Mailem ten dysk,roznica byla widoczna jak wymienilem plyte glowna z SATA2 na SATA3, a potem kupilem dysk na PCIe. Jesli juz masz SATA3 i chcesz SSD wymienic to nie ma sensu, wzrost wydajnosc odczujesz tylko po przeskoczeniu na dysk PCIe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razziel Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Dokładnie największa różnica w tym dysku jest pomiędzy obsługą SATA2 a SATA3. Sam go miałem przez kilka lat na sata2 a potem na sata3... ale ostatecznie wymieniłem na większy. 850 evo 250gb po 330 - niezła promka się trafiła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screenbeat Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedzi. Ten dysk ma pojemność 250 gb, więc skoro mówicie, że nie ma sensu to nie będę go wymieniał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...