wojs Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Przy nieprawidłowym umieszczeniu płytki na tacce, napęd dziurawi nam warstwę zapisu! Robią to dwie ostre krawędzie umieszczone nad tacką u wlotu do napędu! Prawdopodobnie wadę tę mają wszystkie nowsze nargrywarki LITE-ON! Mam na to sposób! :) Uciąłem 1x 2cm kawałek patyczka do czyszczenia uszu. Przeciąłem ten kawałek wzdłuż (na pół) i obie te połówki nakleiłem na te krawędzie w ten sposób: Wow! Długo się zastanawialem, co tu dać i... to było najlepsze :) Zwłaszcza po tym, jak bezradnie oglądałem agonię kolejnej płytki (tym razem kumpla)! Sorki z tę nieśmiałą propozycję, ale może by to dać na FAQ, albo ggdzieś przykleić? :? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 To powiem Ci ze patent niczego sobie, ale skoro CI nosnik z plytek zlazi, to uzywasz jakichs badziewnych CD-R :P :twisted: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Ja bym tam nic nie przykleiał, tylko bym zeszlifował co nie potrzebne i co przeszkadza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 heh ja mam LiteONa , ale nie mialem jeszcze takiej przygody z nosnikami - chyba trzeba byc niezle narąbanym , aby az tak krzywo plytke polozyc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Jak się kopiuje 50 płytek pod rząd, to może się człowiekowi zdarzyć włoąyć ją o 5 mm przesunietą na krawędź. Z pośpiechu! Poza tym jesli chodzi o szlifowanie, to gratuluję pomysłu. 2mm szparka a blacha grubosci 1mm! Powodzenia! :twisted: No, chyba, ze chcesz cały napęd rozebrać na kawałki i szlifować na warsztacie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Moim zdaniem to skandal! Ciekawe czemu w moim Teacu nic takiego sie nie wydarzylo, mimo ze nie raz zle wlozylem plytke. Mysle ze w Plextorach tez sie nie zdarza zeby jakas wystajaca blacha szorowala po plycie! Na twoim miejscu wymienilbym na cos innego. Na cos co nie sprawi takich niespodzianek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sedah Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Przy nieprawidłowym umieszczeniu płytki na tacce, napęd dziurawi nam warstwę zapisu!Takie cos moze sie zdarzyc praktycznie w kazdym napedzie. Swoja droga, skoro te ostre krawedzie sa z gory, to jak niszcza dolna czesc plytki? Robią to dwie ostre krawędzie umieszczone nad tacką u wlotu do napędu!Jak sie uprzec, to te dwie male krawedzie po bokach, tez moga stanowic zagrozenie :D Prawdopodobnie wadę tę mają wszystkie nowsze nargrywarki LITE-ON!Nie zniechecaj ludzi do sprzetu Lite-On. Tez mam nagrywarke tej firmy i jeszcze nigdy nie uszkodzilem plyty w sposob, jak na zdjeciach. Ostroznie wkladac i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Jak się kopiuje 50 płytek pod rząd, to może się człowiekowi zdarzyć włoąyć ją o 5 mm przesunietą na krawędź. Z pośpiechu! Poza tym jesli chodzi o szlifowanie, to gratuluję pomysłu. 2mm szparka a blacha grubosci 1mm! Powodzenia! :twisted: No, chyba, ze chcesz cały napęd rozebrać na kawałki i szlifować na warsztacie! Nic nie mówiłeś, że to metal... Nie widze żadnego trudnego problemu w odkręceniu 4 śrubczek, a i szlifowac na warsztacie nie trzeba, wystarczy jeden pilnik :!: No chyba że się komuś nie chce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marky Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Takie cos moze sie zdarzyc praktycznie w kazdym napedzie. Swoja droga, skoro te ostre krawedzie sa z gory, to jak niszcza dolna czesc plytki? Zastanow sie co piszesz... sa u gory i niszcza gorna czesc plytki... nosnik czyli warstwa nagrywana jest nanoszona na gore plytki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majma Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 koles ty masz tu topiki pisac jak pomocy potrzebujesz a nie eehehehehhehehehe:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Ja też Mam LiteOna i nigdy nic takiego mi sie nie zdarzyło, trzeba się postarać by naprawdę zjechać tak plytke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Powinna byc ty jeszcze ankieta komu liteon plytki niszczy ... Z postow wynika ze innym osobom nie psuja sie plytki ... mi tak samo na liteonie nie zrobala sie jeszcze zadna plytka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 ja jeszce nie miałem podobego przypadku na miom Lite- Onie, a sposuje sie bardzo dobrze, wypalił mi juz z 20 płyt, i zadnej w taki sposób nie uszkodził, wiec wnioskuję, iż źle włożyłeś płytę i ci przycięło cdka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balrog Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Też mam tego Lite-Ona o któym mowa i jeszcze mi isę nie zdarzyło abym tak zniszczył płytkę. Przedchwilą zrobiłem mały test : na różne sposoby źle wkładałem płytkę i ani śladu zarysowania a co dopiero o dziurce. Jak dla mnie jest to bezsensowny topic. LITE-ON RULEZZZZZZZ :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Ja przez dluuuugi czas mialem Lite-on 48125W i nagralem blisko 800-900 plytek :!: No fakt spalily mi sie az... 2plytki 8) ale przez moja nieuwage. Dlatego nie mam co narzekac. Nie dawno zamienilem go na nowszy model - czyli ten o ktorym mowa i jak na razie nie narzekam na niego... i mysle ze juz tak zostanie :) :D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Nie ma co uogolniac...co sie jednemu przytrafilo, nie musi komus innemu. Moj litek (ltr 40125S) ani razu nie zniszczyl plyty, a roznych historii sie nasluchalem...plyty łamie, drapie rysuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Nie ma co uogolniac...co sie jednemu przytrafilo, nie musi komus innemu. Moj litek (ltr 40125S) ani razu nie zniszczyl plyty, a roznych historii sie nasluchalem...plyty łamie, drapie rysuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Mi sie kilka plutek porysalo juz przez Cd-Rom ale to dlatego ze cd wlozeylem do polowy na tacke i jak sie chowla tacka to pol cd wystawalo i tak sie troszke porysalo ale jeszcze nigdly nie zdarlem warstwy odbijajacej. ps.Posiadam nagrywarke Liteon Ltr-48125S i nie mam powodo do nazekan jedna plytke spieprzylem ale z mojej winy. I nie widze powodu dlaczego ktos mailby kupowac Teac'a (tak jak niektozy twierdza) Pozdrawiam Egeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Mam takiego samego LITEONA jak ty i jeszcze nic takiego mi niezrobił ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 To jest raczej wina kiepskiej jakości nośnika!!! Nagrywam już ponad 2 lata i z tego co zauważyłem nie każda "najlepsza firma" (a co za tym idzie cena płytki) robi najlepsze płytki. Przykładem niech będzie emtec/basf czy philips, gdzie po roku zaczeły się robić dziwne bąbelki po czym zaczał odpadać lakier!!! W ten sposób straciłem około 30 płyt!! Zaś takie datexy czy mediasonici cały czas się jescze trzymają!! Jescze nigdy nie zawiodła mnie firma Verbatim. Radzę unikać płyt z "błyszczącą" srtoną na napis, tz oemki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 mam identyko nagryware i ani jednej płytki tak nie rozwaliłem. bo kompa uzywać to trza umić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...