Skocz do zawartości
Gość Oskar

Problem z Barakudra 60GB na starszej plycie glownej

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec.... Mam taki "malutki" problemik. Chodzi mi o to, ze niedawno stalem sie posiadaczem nwoego dysku twardego. I jest tak... na normalnych ustawieniach BIOS go w ogole nie wykrywa :( zawiesza sie poprostu :( a gry ustawie zworke na dysku tak, aby byl limit do 32B to dziala normalnie... Co na to poradzic? Moze jakis upgrade BIOSu albo cus ? Prosilbym o NAJTANSZE ;P jesli to mozliwe DARMOWE rozwiazanie ;-) Mam intelowska plyte na intelowskich chipsetach nie wiem dokladnei jaki model reszta jest na dole napsiana ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

upgrade biosu :) na początek albo weź dysia i u kogoś kto ma lepszą płytę podziel na partycje i nie wykrywaj go w biosie

Wlasnie... ale nie bardzo wiem jak upgrade`owac bios i troche sie boje :/ MOglibyscie podac jakas DOBRA polska stronke wlasnie o apgrejdzie BIOSu ? Co do tych partycji to jest juz podzielony na kilka (bodajze 4 rowne czy jakos tak). Wpisywanie reczne..... hm.... nieomieszkam sprobowac ale watpie zeby zadzialalo :| Zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... dzieki. W sumie to w ogole mi nei pomogliscie bo aktualizacja biosu jest u mnei nei mozliwa... wywala blad, ze moj komputer nie jest kompatybilny z flash memory... enyłej reczne wpisanie danych okazalo sie niemozliwe (niepytajcie dlaczego). Jednak cos pokombinowalem roznymi menadzerami costam poprzestawialem i dziala ;P Zworka musi byc na ograniczenie (32GB) ale w windowsie i tak widzi 57GB, czyli jest ok. Nie wiem jak w DOSie i *UNIXach bo jeszcze nie probowalem... ale sadze, ze w tych 2 bedzie ok ;-). Topic Closed! Thx and GoodBye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...