860lacov Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 Znajoma dała mi do "naprawy" komputer. Był na nim Windows 8.1. System działał koszmarnie. Chciałem skorzystać z opcji przywracania systemu (laptop Sony), ale zdaje się, że ktoś coś kiedyś majstrował z partycjami i chyba recovery zostało uszkodzone. Postanowiłem zainstalować 10 z USB. Żeby nie stracili wszystkich danych wybrałem opcję czystej instalacji z zachowaniem części plików. System działa lepiej, ale dalej szału niema. Ponadto na komputerze była tylko jedna partycja więc cały czas do tej systemowej coś było dorzucane. Czy laptop ten jest już przypisany do windows 10? Czy mogę teraz zmienić partycje i w jakiś sposób wykonać instalację od zera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitras Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Robiłes aktualizacje z win8 do win10 czy tez od razu czysta instalacje ? Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Lutego 2016 przez pitras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 (edytowane) Zrobiłem aktualizację. Były 3 opcje do wyboru. - aktualizacja i zachowanie wszystkiego - aktualizacja, usunięcie programów i zachowanie plikó - aktualizacja do czystej 10 Wybrałem opcję 2 więc jeśli się nie mylę 10 zaaplikowała sobie klucz z 8. Teraz chciałbym namieszać nieco w partycjach i profilaktycznie zainstalować wszystko od zera. Musiałbym przechodzić przez instalację 8 czy można jakoś zainstalować 10 bez tego? Z bootowanie z USB jest jakiś problem. Widnieje logo Vaio i komputer restartuje się (jest zapętlony) Edytowane 11 Lutego 2016 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitras Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2016 Smialo stawiaj czysty system Wysłane z mojego HUAWEI Y530-U00 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...