Skocz do zawartości
Gość

Recka Gigabyte GA-7N400 Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Lagier Panie :wink: (ale żem się uśmiał jak to napisałem). Mówisz że zezłościłeś się pisząc i próbując mi wytłumaczyć, a ja powiem że dałeś sie wpuścić bo był moment że sie granica złamała i specjalnie Cie podpuszczałem :twisted: dałeś się .......

No ale cóż tak bywa.

Co do mojej wypowiedzi jak przeczytasz wyżej przyznałem że SDRamy nie były dobrym przykładem. Chodziło o sprawdzenie pamiątek jakie miał zadający pytanie.

Co do śmietnika to zrobił się (zarówno Twoje jak i moje posty) bo naprawde niewiele piszemy o tej płycie.

A jeżeli chodzi o zbaczanie z tematu zrobiłem to celowo, ale jeśli chcesz moge Ci nadal psuć krew Panie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier Panie  :wink:  (ale żem się uśmiał jak to napisałem). Mówisz że zezłościłeś się pisząc i próbując mi wytłumaczyć, a ja powiem że dałeś sie wpuścić bo był moment że sie granica złamała i specjalnie Cie podpuszczałem  :twisted:  dałeś się .......

No ale cóż tak bywa.

Co do mojej wypowiedzi jak przeczytasz wyżej przyznałem że SDRamy nie były dobrym przykładem. Chodziło o sprawdzenie pamiątek jakie miał zadający pytanie.

Co do śmietnika to zrobił się (zarówno Twoje jak i moje posty) bo naprawde niewiele piszemy o tej płycie.

A jeżeli chodzi o zbaczanie z tematu zrobiłem to celowo, ale jeśli chcesz moge Ci nadal psuć krew Panie  :lol:

buahahaha... dobra sciema to polowa sukcesu... ;) ;) ;) :lol: :lol: :lol: serio nic juz nie pisz ;) ;)

PEACE :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra sciema mówisz?? :wink: tak sobie tłumacz

sciemą to możesz sobie swoją wiedze nazwać.

a k@@@@ nie pisz mi

serio nic juz nie pisz

nie jesteś tu wodzem

Forum jest dla userów a nie userzy dla forum - tak pro forma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra sciema mówisz??  :wink:  tak sobie tłumacz

sciemą to możesz sobie swoją wiedze nazwać.

a k@@@@ nie pisz mi

serio nic juz nie pisz

nie jesteś tu wodzem

Forum jest dla userów a nie userzy dla forum - tak pro forma

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Peter_82 powiedzial:

Siemqa mam do was pytanie. Czy bios w tej plycie tej bez PRO czyli L1 jest taki sam jak w PRO i czy mozna zmieniac napiecie od 1.1 do 1.85 i wzwyz dzieki + 5% 7,5% i 10%. Bo na tym VAXie wkurza mnie mozliwosc zmiany tylko napiecia w procentach nie moge obnizyc wogole napiecia. A i jeszcze jedno co jest tak powalone z tymi fsb znowu jakos automatycznie sobie ustawia to fsb i blokuje mnozniki. 

Cytuje: 

"Zmiana mnożnika i podbijanie napięcia wymaga wyjaśnień. 

Otóż przedział zmiany mnożnika zmienia się wraz z FSB ! I tak dla FSB 133 znikają mnożniki od x5.5 do x7, a dla FSB 166/200 niedostępne są te od x5.5 do x8. Nie ma też x12 i x12.5. Dla FSB 133/166/200 dostępne są natomiast mnożniki od x13 do x22.5. Nieco zagmatwane ale działa  " 

Czyli jak ja mam zamiar puscic swojego Palomino na 7.5 x166 to nie bedzie mi chodzil tylko bede musial 8x166. Jak tak bedzie to bede musial zrezygnowac z tego zakupu tej plyty. 

Mam nadzieje ze nie ma zadnych zworek znowu na tej plycie do fsb i mnoznika?? Jak mozecie od odpowiedzcie na moje pytania bo mialem zamiar kupic ta plyte ale narazie sie wstrzymam.

Widze ze ten topic spadl na psy chcialem sie dowiedziec co i jak o tej plycie i

G.Ó.W.N.O

z tego bo wy tu walicie jakies glupoty o SDRAMach.

Napiszcie co jest w tym biosei tej plyty GIGABYTE GA7N400L1

bo ktos napisal ze ta wersja bez PRO ma ciety bios a nie P.I.E.P.R.Z.C.I.E farmazony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ooo..dzisiaj widze w Komputroniku, ze mają juz Gigabyte GA-7VT600 na KT600...cena....339 zł :)

Gigabyte GA-7N400-L1 (ubozsza od Pro) cena 419 zł

No niezle niezle :)

wlasnie te plyte zakupilem i jestem bardzo rozczarowany bios nie ma mozliwosci zmniany szyny co 1 Mhz brak zmiany mnoznika z poziomu bios, niewiecie czy czasami wchodzi do tej plyty bios od GA-7n400 pro ale ogolnie plytka dobrze sie spisuje moj bartek 2500 chodzi na szynie?? 200 i mnoznik 11 gdyby jeszcze mozna bylo zmieniac napiecie to napewno poszedl by wyrzej morze ktos wie gdzie sa biosy do tej plyty bo u mnich na stronce jest tylko ten jeden co u mnie tez jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dyhaszu - kto szuka ten znajdzie :lol: przestaw na manual i masz co chcesz :wink: a nowy bios to F10 ale cosik temp. proca wzrasta o około 12-15 st. :cry: znalazlem coś takiego PR3ACHN4 to podobno jest bios F10 ale troszkę przerobiony - może potestuję to napiszę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...