tito Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Sam komputer do czego komputer będzie wykorzystywany ? Gry jaką kwotę chcesz przeznaczyć ? ok. 4300 zł (nie mam pieniędzy, aby dokładać) czy będziesz podkręcał podzespoły ? Tak. Procesor w jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać ? Narazie 1080p, za miesiąc 21:9 Ultrawide 2560 : 1080 czy możesz użyć części ze starego komputera takich jak: dysk twardy, napęd optyczny, obudowa ? Dysk 500gb czy preferujesz jakiś konkretny sklep np. z powodu odbioru osobistego ? Tylko allegro. Użytkownik Morele_net. (propozycja może być ze sklepu morele) Moja własna propozycja zestawu : http://www.morele.net/inventory/info/JZvJt8/Jedyne czego nie wiem to zasilacz. Ten XFX czy Vero m1 600w ? P.S Płyta od MSI, z uwagi na cashback ~ 105 zł Edytowane 16 Lutego 2016 przez tito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Jakie powody wyboru karty od AMD oraz tak małego SSD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 1) Wybrałem r9 390, ponieważ imo jest bardziej przyszłościowa. gtx 970 w niektórych grach dostaje, lub będzie dostawał czkawek. Poza tym mój kolega ma r9 290 i nowe stery od amd są coraz to lepsze. 2) Mam HDD 500 gb, a za miesiąc kupuje sobie ssd 480gb, a ten idzie to laptopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 1) Wybrałem r9 390, ponieważ imo jest bardziej przyszłościowa. gtx 970 w niektórych grach dostaje, lub będzie dostawał czkawek. Poza tym mój kolega ma r9 290 i nowe stery od amd są coraz to lepsze. Bardziej przyszłościowa w czym? GTX970 raczej nie odstaje, wręcz przeciwnie. Stery od AMD coraz lepsze? Jakoś nie zauważyłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 nVidia zaniża wydajność swoich starszych kart po premierze nowej generacji. Przykład : gtx 770, gtx 660, gtx 780. gtx 970 nie obsługuje async shaders w dx12. Pobór energii i głośność mi nie przeszkadza bo komp stoi w drugim pokoju. No i na koniec 8gb vram (wiem, że za dużo) vs 3,5 gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 OK, każdy kto w to wszystko wierzy i dokonuje faktycznej decyzji zakupowej wybierając karty AMD, oddala wizje monopolu nVidii, a zatem działa na korzyść wszystkich. Bierz AMD na zdrowie. Choc naturalnie wg mnie prawidłowym wyborem byłaby 970-tka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Dzięki ! Co do zasilacza lepszy xfx ts 550w czy silentiumpc vero m1 600w. Nie mam specjalnie zaufania do spc po ich palących się deusach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 XFX potencjalnie lepszy, natomiast mógłbyś się jeszcze porozglądać za czymś z certyfikatem gold. Zasilacz to najczęściej zakup na wiele lat i brać teraz bronze lub gorzej to wysoce budżetowa decyzja. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Ok zmienię zasilacz na enduro fm1 550W. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...