suchy95 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Witam otóż od kilku dni mam pewien dylemat , myślę nad zakupem komputera , takiego od 8- do 10 tys , taki żebym przez 2-3 lata nie musiał się o nic martwić , kupiłbym już złożonego . Oczywiście musiałbym dozbierać , ale z tym problemu nie będzie , aktualnie posiadam Xboxa One , sprzedam za tysiaka na pewno, i będzie git ;). A co to Xboxa to graficznie duża różnica jest w porównaniu do Xboxa ?. Xbox oczywiście ma swoje + , ale jakoś ciągnie mnie do bardzo dobrego komputera , co o tym sądzicie ? Warto czy nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Co do jakości gier na PC za taką kasę vs. X0 - sporo zależy od samej gry . Jak to będzie kiepskiej jakości port z PS4 / X0 to różnic w zasadzie nie będzie - wyższa rozdziałka i trochę lepsze detale oraz płynność . Co innego jak gra w wersji na PC będzie dopracowana , to w max. detalach będzie kosić to co można zobaczyć w wersji z konsoli . Co do sprzętu - to proponuję coś takiego za ~7 400 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy95 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź , nawet ciekawy sprzęcik , ale ja raczej poluję w jeszcze lepszy hehe , no ale jak pisałem wyżej muszę jeszcze trochę kasy odłożyć :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Jeszcze lepszy - masz 2 wyjścia . 1 - ww. zestaw + 16GB ram , w niektórych grach może się przydać , w pozostałych 8GB spokojnie starczy , w kwestii wydajności nie wiele da się zmienić . Co innego wygląd czy cisza . 2 - Iść w kierunku SLI jak planujesz / chcesz grać na monitorze / TV 4K , tyle że 2x980Ti to ponad 6 k zł , więc musiał byś dołożyć , 10 k zł do takiego kompa nie wystarczy . Do 1440p spokojnie wystarczy jedna karta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy95 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Okej rozumiem, podeślę linka w co mniej więcej celuje. http://dlagracza.com/komputery/10164-gamer-warlord-i7-4x40ghz-1000gb250ssd-gtx-980ti-6gb.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 RAM i zasilacz w tym zestawie to niezłe kuromysła. Płyta główna - trudno mi oceniać, ale raczej też nie za bardzo, bo to jeden z najniższych modeli na Z107, a cena zestawu wysoka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy95 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź , póki co będę się jeszcze rozglądał , jak coś znajdę i ubieram środki , podeślę jakieś linki i ocenicie , pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tito Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Odradzałbym ci kupno gotowych zestawów. W x-komie lub na składanie komputera masz za darmo, a sam lub z pomocą forumowiczów możesz dobrać odpowiednie podzespoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 W każdym gotowcu znajdzie się coś co jest tam dodane by zwiększyć zyski, zupełnie bez sensu. W przypadku, który podałeś jest to RAM, zasilacz, obudowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 złożć teraz coś na 980ti a za rok zmodernizować - po co teraz wywalać cała kasę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 złożć teraz coś na 980ti a za rok zmodernizować - po co teraz wywalać cała kasęDopiero zbiera kasę.Zanim dozbiera to może będzie już Polaris/Pascal. Ja bym zostawił tego XONE. Większy pożytek będzie z gier konsolowych, a 1000zł więcej przy takim budżecie da marginalne zyski. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...