Skocz do zawartości
skill

Laptop do 4000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Na pewno będzie więcej oglądane niż grane tak więc wolałbym 17". Widzę że polecasz Lenovo, a kiedyś słyszałem, że są awaryjne i często do serwisu zaglądają, rozumiem że to kiedyś było teraz jest inaczej ? Czyli ten MSI co dałem to zassysa ? wszystkie takie są czy tylko leopardy? a ten apache ?

http://allegro.pl/msi-ge72-apache-i7-8gb-1tb-gtx960-fhd-alu-210zl-i5991009585.html

zastanawiałem się też nad tym ASUSem bo ładny design ma

http://allegro.pl/asus-g771-i7-8gb-750-gtx860-2gb-i5992317344.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ładne oszusty z tym ASUSem :D, budżet 4000, ale tego za 4600 wrzuciłem z pytaniem czy też tak beznadziejna matryca jak w tym za 4000. Chyba zdecyduję się na tego Lenovo Y700-17, ale spróbuje nagiąć budżet i może jakiegoś właśnie za 4800. Znalazłem coś takiego

http://allegro.pl/msi-gx70-quad-17-3-a10-r9-m290x-fhd-wiedzmin-iii-i5988520115.html

Edytowane przez skill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W cenie 4tys. do gier nie ma sensu pchania się w 17,3" który stosunkowo jest sporo droższy w danej wydajności od 15,6" - a róznica w wielkości ekranu to tylko 1,7" na przekątnej czyli ~4cm. Poza tym tu i tu będziesz miał matrycę FullHD o tej samej rozdzielczości. Poza tym 15-stki są mobilniejsze, a o to chodzi też w laptopach.

W 4 tys. dostaniesz z 15":

ASUS GL552VW-DM351D i7-6700HQ/8GB/1TB/DVD GTX960M FHD EWV

Sprzęt w 17" taki kosztuje 700zł więcej.. zabawne - za 4cm w przekątnej. Mocny procesor 4-rdzenie 8-watków najnowszej generacji, szybki ram DDR4. Grafika najlepsza w tym budżecie. Bardzo dobra jakościowo matryca EWV - lepszy odpowiednik IPS'a od asus'a. Bardzo dobra kultury pracy pod obciażeniem - nie przegrzewa się, nie ma throttlingu.

Dell Inspiron 7559 i5-6300HQ/8GB/1000 FHD GTX960M

Markowy sprzęt z amerykańskiej firmy renomowanej. Dobrze spasowana obudowa. Procesor 4-rdzenie 4-wątki też najnowszej generacji - mniej o 4 wątki ale także w zupełności by wystarczyło na co dzień czy do gier przy tej grafice. Matryca FullHD IPS matowa choć gorszej jakości niż w asusie. Serwis typu domowego.

Acer VN7-591G i7-4720HQ/8GB/1000+8/Win8 GTX960M FHD IPS

Tutaj ładnie wykonany stylowy laptop od acer'a - bardziej stonowany. Dobrze spasowana obudowa, mocne solidne zawiasy. Procesor mocny 4-rdzenie 8-wątków ale 4-tej gen. Hasswell - wydajny. Dysk hybrydowy HDD + slot M.2 na dysk SSD - tak samo jak i w powyższych laptopach. 4 głośniki, podświetlana klawiatura. Bardzo dobra jakościowo matryca także FullHD IPS matowa - jedna z lepszych oprócz Asus'owej. System operacyjny tutaj od razu w zestawie oryginalny.

Albo w tej cenie bardziej budżetowo:
Lenovo Y700-15 i5-6300HQ/8GB/128+1000 GTX960M

Z solidną obudową - w pełni aluminiową, podświetlaną klawiaturą i głośnikami JBL bardzo dobrej jakości. Tutaj tak jak i w większym bracie - matryca FullHD IPS ale pół-matowa niezłej jakości. Procesor jak w dell'u + od razu dysk SSD pod M.2 szybki na system i programy oprócz pojemnego HDD'ka na pliki. Grafika tak jak powyższe.
Ewentualnie wersja Lenovo Y700-15 i7-6700HQ/8GB/128+1000 GTX960M FHD IPS z mocniejszym trochę procesorem i także od razu dyskiem SSD w zestawie.

Edytowane przez wmk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi