wojtekze Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 witam, ostatnim czas otrzymywalem tajemnicze mejle...sprawdzilem z jakiego ip sa wysylane i okazalo sie, ze od moje kumpa. problem polega na tym, iz twierdzi on ze mejli do mnie nie wysylal. moje pytanie- czy istnieje mozliwosc, ze ktos zdolny wlazl mu na kompa i wysylal poczte z jego ip? ( ip ma zewnetrzny, pytanie nie tyczy sie LAN'a)...skanowlalismy czy nie ma zadnych trojanow, backdoor'ow i dysk mial czysty. oczywiscie firewall'a kolega tez ma;) moja prosba, powstrzymajcie sie od komentarzy 'wszystko mozliwe', dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 powiedz dwie rzeczy: 1) czy gostek ma linuxa na kompie 2) czy ma udostepnionego shella dla innych ludzi :?: jezeli na 1-sze jest odp nie to na drugie nie odpowiadaj :P jezeli na 2-gie jest nie to gostek do Ciebie sam sle (albo ktos sie bawi naglowkami mail :?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekze Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 ... gostek ma windowsa, czy moglbys bardziej opisac 'bawienie sie naglowkami'? czy dobrze rozumie, ze ktos zdolny mogl poprostu 'zmienic' ip na taki, ze wychodzi ze ktos inny mejla wyslal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 ja sie w to nigdy nie bawilem.... ;) ktos zdolny wyslal calego maila z naglowkiem gdzie jest IP Twojego qmpla ;) (chociaz jeszcze sie z takim czyms nie spotkalem, ale slyszalem, ze ludzie tak robia).... ale bardziej mi sie wydaje, ze Twoj qmpel po prostu sobie jaja robi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 - Ktos sie podszyl, calkiem mozliwe. - Wirus sam z jego kompa rozsyla mail'e. - Zle odczytales naglowek mail'a. - Kolega sie nie przyznaje do mail'i albo ktos od niego wysylal bez jego wiedzy (nie koniecznie trojan). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Podejżewam wirusa w outlooku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...