darekocur Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam na forum Mam Netbook Acer aspire z Windows 7 starter, są problemy z aktualizacją do Windows 10. Dokonałem próby aktualizacji przez stronę Microsoft, cały Windows 10 się pobrał, ale po ponownym uruchomieniu znowu ruszył z Windows 7 starter. W trakcie aktualizacji był monit o odinstalowanie office 2010. W czasie aktualizacji można swobodnie korzystać z komputera, musiałem odinstalować pakiet office ręcznie. Komputer ponownie się uruchomił ale wystartował po raz kolejny z Windows 7. Gdzie ten Windows 10, który się pobrał i rzekomo zainstalował? Na dysku mam zainstalowane dwa systemy Linux i Windows 7. Może trzeba nawet do upgrade on-line zmienić ustawienia w bios? Albo przyczyną jest nie wykonywanie aktualizacji obecnego systemu, dawno go nie zaktualizowałem, o ile w ogóle to zrobiłem. Jak usunąć te partycje spoza Windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 ... W czasie aktualizacji można swobodnie korzystać z komputera ... To mnie zastanawia- wprawdzie nie aktualizowałem z 7 a z 8.1 (preferuję czystą instalkę, ale taki miałem rozkaz) ale o korzystaniu z kompa mowy nie było przez 3-4 godziny- podczas ściągania- OK, ale podczas aktualizacji- kółko postępu i tyle. IMO aktualizacja jest "wery juzer frendly"- nic nie trzeba zmieniać- tym bardziej w biosie- o to zresztą chodzi M$- żeby wszyscy, nawet lajkonicy zainstalowali 10 uwalniając ich od konieczności poprawiania 7 i 8. Wspomniany 8.1 też nie był aktualizowany- zaraz po upgrejdzie z 8 (i "przygodach" z tym związanych) aktualizacje wyłączyłem. Może Linux instalerowi nie pasi? O jakie partycje pytasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekocur Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Partycje, ktore masz przed uruchomieniem się systemu revovery po linuxie, po recovery windows 7 itd... memory test. Jak pousuwać i żeby była jedna? Cała 10-tka mi się pobrala z tego co znajomego sie pytałem jest w folderze "Windows" jako ikona instalacyjna, a ja jej znaleźć nie mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Używałeś programu Media Creation Tool i wybrałeś opcję zaktualizuj ten komputer czy może pobrałeś ISO? W ostatnim momencie nie można korzystać już z komputera. W tle wyskakuje niebieska plansza i bez skrótów klawiaturowych nie zminimalizujesz jej. Obserwowałeś cały proces? Jak coś się nie powiedzie, to następuje automatyczne przywracanie Win7 i ponowne uruchomienie. Wysłano z Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekocur Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Używałeś programu Media Creation Tool i wybrałeś opcję zaktualizuj ten komputer czy może pobrałeś ISO? W ostatnim momencie nie można korzystać już z komputera. W tle wyskakuje niebieska plansza i bez skrótów klawiaturowych nie zminimalizujesz jej. Obserwowałeś cały proces? Jak coś się nie powiedzie, to następuje automatyczne przywracanie Win7 i ponowne uruchomienie. Wysłano z Lumia 920 teraz juz tworzy obraz iso. a mogę potem w dowolnym momencie włożyć pendrive i ruszyć instalacje z usb?B będzie potem jeszcze "wołał" o łączenie z internetem, czy obejdzie się bez przy instalacji z usb pendrive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2016 Nie wiem, jeśli to pierwsza aktualizacja to zawszę robię online, żeby nie było kłopotów z aktywacją. Raz zrobiłem offline całkowicie czystego 7 SP1 i nie chciał się aktywować potem, ale to mógł być pojedynczy przypadek. Wysłano z Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...