Grejfrutor Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Witam potrzebuje obrazu Windowsa XP zoptymalizowanego pod ekstremalne oc, znalazłem George_o/c XPized v2.0 ale język jest grecki. Jeśli ktoś posiada link lub obraz takiego systemu albo poradnik jak zoptymalizować system, proszę o komentarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 A co ma wspólnego OS z podkręcaniem - czy to normalnym czy to extremalnym ? Zainstaluj zwykłego XP Home / Pro lub jak w miarę nowy sprzęt ( czasy C2D lub wyżej ) to Win 7/8.1/Win 10 ( w zależności od upodobań ) . To ile osiągniesz przy OC w 100% zależy od sprzętu - procek selekt lub mniej , z jakiego batcha jest , jaka płyta główna , ram i zasilacz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grejfrutor Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Gdyby tak było jak mówisz, to ludzie by nie robili różnych trików np CopyWaza do SuperPi albo wyłączali zbędne usługi systemowe. To wszystko pobiera jakieś zasoby komputera a do bicia rekordów jest totalnie zbędne. Dam Tobie przykład zainstalowałem ten system George_o/c XPized v2.0 i względem oryginalnego systemu Win XP SP3 w SuperPi wynik poprawił mi się o całe 4 sekundy! Oczywiście konfiguracja całego kompa nie zmieniła się nic wraz z taktowaniem podzespołów które już były podkręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 @reyden Nie masz racji. Jest kupa tweaków w sofcie. Taptaptap Mlais M52 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...