Skocz do zawartości
toplap

Laptop do produkcji muzyki, do 2500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

zastanawiam się nad kupnem laptopa w przedziale cenowy do 2500 zł. 
Laptop oprócz codziennego użytkowania (fb, email, itd) będzie głównie mi służył do 
produkowania muzyki, czyli jeśli się nie mylę to największy wpływ tutaj mają RAM (więc co najmniej 8GB) , procesor (co najmniej i5) i pewnie karta dźwiękowa.
Nie mam dużych wymogów wobec karty graficznej, bo bardzo mało gram. Pojemność dysku też nie musi być ogromna, wydaję mi się, że 200-500 gb wystarczy.
System operacyjny - Windows. Laptop - nowy, chyba że rzeczywiście byłaby to jakaś dobra okazja.
Chciałbym aby był to Lenovo ponieważ, ta firma została mi polecona przez wielu znajomych ale nie musi być. 

Czy możecie coś zaproponować w tym przedziale cenowym? 
Czy właściwe parametry podałem jako te najważniejsze przy takim użytkowaniu laptopa?
Czy w ogóle przedział cenowy jest adekwatny do moich wymagań? 

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W laptopach nie uswiadczysz dobrych kart dźwiękowych, czesem zdarzają się wyjątki, ale to nie ta półka cenowa. Najlepiej od razu zaopatrzyć się w jakiś interfejs po usb, lub gdy masz bardzo ograniczony budżet, to kupić stacjonarke. Integry zazwyczaj są w nich wyższej jakości, niż w sprzęcie mobilnym i gdybyś kiedyś zdecydował się na dokupienia czegoś lepszego, to za podobne, rozsądne pieniądze można uzyskać lepszy efekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi