Skocz do zawartości
angry

Mój pierwszy smartfon - więcej w opisie

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka, zastanawiam się jaki kupić sobie telefon, oto czynniki

• nie jestem za bogaty, obecnie posiadam chyba od 2,5 roku Samsunga Delphi czyli cegłę bez Andka
  • lubię się bawić na komputerze w różne programy itd. i na telefonie chciałbym móc też się trochę pobawić
  • telefon będzie mi służył do przeglądania internetu
  • i tego co ma robić smartfon - bycia smart
  • FB i Messenger
  • trochę gier nie zaszkodzi
  • ekran przyzwoity choć za duży trochę mnie odstrasza
  • dobra bateria
  • żeby długo mi wystarczył, ok. 3-5 lat (czy może lepiej kupić jeden a potem drugi a nie trzymać ten sam długo; będę raczej dbał, obecnie jestem w 2 gim.)
  • budżen? no ok. te 500zł niech będzie byle bym dobrze wyszedł

Zastanawiam się nad Xiaomi Redmi Note 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowych godna polecenia jest Motorola Moto E2, z Używek na dobrą sprawę jak się rozejrzysz to i Galaxy S4 można wyłapać w tej cenie. Trochę poczytasz, wgrywasz sobie Andka 6.0 na niego i telefon działa jak złoto. Z chińczyków to chyba Meizu M2 jest najrozsądniejszy, ten Redmi note 2 jest dość spory bo 5.5 cala, ale też jest to opcja do rozważenia. Używane nexusy 5 też są do wyłapania, wiem bo wczoraj kupiłem dla mojego taty za 600 zł używke i działa elegancko. Tyle z mojej strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co z tymi transferami chodzi?

Używany raczej nie. Jak myślicie na jak długo mi wystarczy ten telefon gdybym kupił Meizu lub Xiaomi (nowe)

Motorola M2 ma tylko 8GB pamięci i 1 GB RAM

Edytowane przez angry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nadaje się na kilka lat?

Szczerze? Żaden się nie nadaje na kilka lat, już producent i Google się o to postarają :)

Weź coś "na czasie", czyli 2GB RAM, 8+ ROM i jakieś 4 rdzenie. Dobrze jakby był w miarę popularny model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi