Skocz do zawartości
angelinfury

Jaki monitor do GeForce CUDA GTX980Ti ?

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie poskładałam nowy komputer.

Kupiłam dobrą kartę grafiki gigabyte GeForce CUDA GTX980Ti, 6GB DDR5, 384BIT i teraz mam wątpliwości czy mój dotychczasowy monitor ma sens - LG W2286L, Monitor LED, rozdzielczość 1680x1050, matryca TN, czas reakcji 2ms.

Jaki monitor polecicie mi do nowej karty, tak żeby wydatek na kartę miał sens.

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest sens, do takiego kompa monitor sprzed 5 lat to grzech. Sam podobny mam w domu, robi za poboczny i jakość to przepaść.

Podaj chociaż ile będziesz chciała wydać tak mniej więcej, coś się wymyśli. Tylko monitor, a nie proteza monitora to 800+zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak grasz w szybkie gry CS:go i inne fpsy to polecam http://www.x-kom.pl/p/256595-monitor-lcd-led-27-asus-mg278q-czarny.htmlz matrycą 144Hz, a jak bardziej zależy na kolorach i ogólnym użytkowaniu do grania też wyśmienicie się nadaje w 60fps to polecam dołożyć kapkę do http://www.x-kom.pl/p/220543-monitor-lcd-led-27-dell-u2715h.html na matrycy IPS

Rozdzielczość 1440p do gtx 980Ti to super połączenie. Obraz ostry i bardziej szczegółowy.

Edytowane przez lukadev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o  BenQ XL2411Z ?

odpowiedź:

TN w większych rozmiarach to zbrodnia na oczach, za którą dodatkowo sam w końcu płacisz.

+

Jak grasz w szybkie gry CS:go i inne fpsy to polecam () z matrycą 144Hz, a jak bardziej zależy na kolorach i ogólnym użytkowaniu do grania też wyśmienicie się nadaje w 60fps to polecam dołożyć kapkę do () na matrycy IPS

Ogólnie to zależy od Ciebie co tam wolisz, ale w takiej kwocie na pewno nie brałbym tego BenQ. On ma kiczowatą matrycę, tylko szybszą, jak już to podany wyżej Asus. Zastanów się też w co grasz, ile grasz. Bo jeśli nie jesteś hardcorowym graczem CSa, który spędza 8+ godzin na graniu to moim zdaniem lepiej pójść w jakość matrycy niż szybkość. Nie zrozum mnie źle, bo 144Hz dają jakąś tam różnicę, ale na matrycy TN tracisz jako taki komfort dla oczu, bo ma słabe parametry jeśli chodzi o kontrast i kolory. Dlatego ja bym zrezygnował ze 144Hz i kupił coś na IPS, i kupił coś lepszego ew poszedł w 21:9.

Edytowane przez Bonusso3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi